Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

Els embassaments de Siurana, Guiamets i Margalef es troben gairebé al cent per cent de la seva capacitat després de les últimes pluges. En el cas de Siurana, abans d'ahir es van obrir les comportes per deixar anar la mateixa quantitat d'aigua que entra a l'embassament.

Així doncs, els embassaments del Priorat ja tenen, a hores d'ara, garantit el subministrament d'aigua durant el proper estiu tant per a finalitats de reg com de boca. A la vegada, els embassaments de Siurana, Guiamets i Margalef de Montsant també podran acollir una sèrie d'activitats lúdiques i esportives com ara la celebració de la 3a Triatló de Cornudella de Montsant, el campionat de 'volei-pantà' o d'altes activititats aqüàtiques.

Més coses. Unió de Pagesos té previst reunir-se avui amb responsables del Departament d'Agricultura per valorar tècnicament quina és la situació actual dels afectats per les gelades del desembre de 2001. Posteriorment, el departament haurà de concretar com pensa afrontar el pagament dels ajuts compromesos, en la reunió que el sindicat tindrà amb el director general de Desenvolupament Rural, Jordi William, el proper dimarts 6 d'abril.

En funció del resultat d'aquestes reunions, previstes des de fa setmanes, Unió de Pagesos decidirà en assemblea si cal reprendre les mobilitzacions per exigir una solució definitiva per als pagesos afectats, que fa més de dos anys que esperen els ajuts promesos.

I una altra delegació del sindicat, la d'Unió de Joves Pagesos va reunir-se ahir amb el conseller d'Agricultura Antoni Siurana que va assumir el compromís de convocar cada any, i de forma fixa en les mateixes dates, els ajuts a les incorporacions de joves i als plans de millora de les explotacions. D'aquesta manera es pretén que els joves puguin planificar correctament la seva incorporació a l'activitat agrària. Actualment, la manca de criteri en la convocatòria d'aquests ajuts, que són vitals perquè els joves puguin fer front a les inversions inicials, obligava a endeutaments insostenibles.

Unió de Joves Pagesos també ha demanat al conseller que s'aprofitin al màxim els recursos públics de suport als joves pagesos que suggereix la Unió Europea mitjançant el cofinançament estatal i autonòmic.

Una altra de les demandes que se li ha plantejat al conseller Siurana ha estat la necessitat de millorar la formació agrària i adaptar-la a les noves necessitats dels joves que es dediquen o que es volen dedicar a l'agricultura. El conseller ha avançat que el seu departament està estudiant la possibilitat de proposar un batxillerat agrari que ampliï la formació agrària actual.

Per ara això és tot. Gràcies per la seva atenció.

 

Publicitat