Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al nostre butlletí informatiu.

Els ajuntaments inclosos dins el Parc Natural de la Serra del Montsant han sol·licitat al departament de Medi Ambient de la Generalitat un ajut de 40.000 euros per executar infraestructures relacionades amb el parc, com el condicionament de la zona Aubareda a Cabacés, els punts d'informació de Cornudella de Montsant i la Vilella Baixa o el condicionament del camí de la Fontanella a la Figuera. Altres actuacions són l'adeqüació de l'àrea de lleure del pantà de Margalef, l'empedrat del camí de la Grallera a la Morera, la rehabilitació de l'ermita de Sant Antoni d'Ulldemolins per a refugi de muntanya i la pavimentació del camí dels Pics a la Vilella Alta.

L'any passat, els propietaris de terrenys que estan dins dels límits del parc van rebre gairebé 48mil euros en subvencions i que es van destinar a la millora dels marges de pedra seca, a l'arranjament d'accessos al parc, la captació de punts d'aigua i a la neteja i manteniment de finques i llocs emblemàtics.

Anem ara fins a Tivissa que torna a ser protagonista de l'actualitat per l'anunci de les converses que mantenen l'Ajuntament de Tivissa i la Generalitat per ubicar una presó en uns terrenys d'aquest terme municipal. De moment, aquests primers contactes han generat la reacció de les forces polítiques d'esquerra de la Ribera d'Ebre i de les Terres de l'Ebre. Fonts consultades del PSC, ERC i ICV confien en què el projecte no es tirarà endavant, atesa la inexistència de població reclusa suficient a la comarca com per a justificar un equipament d'aquestes característiques. Els partits d'esquerra, al marge de mostrar-se totalment en contra de la presó de Tivissa, consideren que aquesta mena de propostes no s'haurien ni d'entrar a valorar ni a tindre en consideració a la comarca.

Des de l'Oficina de Premsa del Departament de Justícia de la Generalitat va negar el suposat interès del Departament per ubicar un centre penitenciari a Tivissa. Una portaveu del Departament va indicar que entre les ubicacions plantejades per construir-hi una presó, Tivissa no apareixia com a cap opció. En tot cas, des de Justícia s'ha afirmat que "hi ha el compromís del conseller d'actuar amb transparència i amb el consens necessari dels municipis de la zona quan es plantegin ubicacions de centres penitenciaris".

Parlem ara dels embassaments de Siurana i Riudecanyes que es troben a prop del 100% de capacitat, després de les pluges de les últimes 48 hores a Catalunya. Les dades les ha facilitat la conselleria de Medi Ambient de la Generalitat.

I acabem amb l'exposició que obre avui les seves portes a Ca Don Ventura, de Miravet, sota el nom de "Veig, veig". Es tracta d'una mostra que té com a com a objectiu difondre entre la gent més jove, les desigualtats i les vulneracions dels drets, i educar en el foment de la interculturalitat i el suport en la integració de persones immigrants. L'exposició s'ha pensat per a nens i nenes d'entre vuit i catorze anys que podran participar en activitats educatives que previnguin el creixement de la discriminació, la xenofòbia, la violència i el racisme a la nostra societat. L'exposició que ha estat organitzada per l'Associació de Cooperació per la Pau, amb la col·laboració amb el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, es podrà veure fins el 6 de maig.

Ho deixem aquí. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat