Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

13 pobles del Priorat, com Falset, Gratallops i la Figuera, van patir ahir un tall de llum entre la una del migdia i tres quarts de quatre de la tarda. Uns tres mil abonats van quedar afectats per aquesta averia que podria haver estat causada per la caiguda d'un cable, segons fonts de la companyia elèctrica Fecsa.

Canviem de tema. El Consell Regulador de la Denominació d'Origen (DO) Montsant es reuneix aquesta setmana per primera vegada amb el nou director general de l'INCAVI, Joan Aguado. Aquesta trobada que se celebrarà a Falset forma part d'una ronda de contactes que ha iniciat Aguado amb els diferents representants del sector a Catalunya. Amb aquesta primera presa de contacte, els representants de la DO Montsant esperen conéixer les línies mestres de la política que emprendrà l'INCAVI després del canvi de govern. Entre altres aspectes, es parlarà de l'aplicació de la nova Llei del vi, ja aprovada però de la qual s'estan elaborant els reglaments.

I acabem parlant del pla d'actuació de la fruita del departament d'Agricultura de la Generalitat, que s'activarà de nou de la mà del director general de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries, Salvador Puig. El sindicat Unió de Pagesos, que durant els últims anys ha reivindicat un Pla de Reconversió Varietal per tal d'activar i optimitzar les explotacions de fruita dolça a Catalunya. En aquest sentit, el sindicat proposa realitzar un estudi tècnic i comercial que permeti conèixer els gustos i necessitats dels consumidors, i adaptar així, la producció a les varietats més demandades i un anàlisi dels mercats europeus. Des del sindicat agrari, també s'ha proposat posar en marxa una campanya de difusió dels continguts i objectius del Pla d'Actuació de la Fruita entre els productors.

I acabem amb una nova convocatòria en el marc del cicle "Parlem dels nostres fills" que avui se celebra a l'Auditori de l'Escola de Música, a partir de les nou del vespre. Avui, el tema és el de recuperar la relació amb els fills i aprendre a resoldre situacions conflictives. La xerrada anirà a càrrec de Josep M. Porta, psicopedagog.

De moment ho deixem aquí. Moltes gràcies per la seva atenció.

Publicitat