Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

La Plataforma per la Defensa del Patrimoni Natural del Priorat considera que el projecte de central eòlica de la Morera del Montsant obeeix més a motius econòmics que d'aprofitament dels recursos naturals per a la producció d'energia. En un comunicat, la Plataforma argumenta aquesta posició dient que «un únic aerogenerador té prou capacitat energètica per cobrir la demanda que hi pot haver al municipi.» D'altra banda, destaquen que una central eòlica necessita una gran inversió. En tot cas, des de la plataforma es creu que la instal·lació dels aerogeneradors «no té sentit» perquè les cases continuarien connectades a la xarxa habitual i en dependrien perquè «el vent bufa quan vol.» A més, segons el comunicat, la Morera incompleix, així, l'acord comarcal sobre el desplegament de l'energia eòlica. La Plataforma aconsella a l'alcalde de la Morera, Josep Miró, que instal·li plaques fotovoltaiques a les cases per aprofitar l'energia solar ja que suposaria «menys inversió i benefici real pels veïns.»

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), amb la col·laboració del Departament d'Agricultura, han organitzat una jornada de treball sobre les cooperatives com a motor de desenvolupament rural. L'acte se celebra avui a partir de les deu del matí a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. Es tractaran aspectes com la situació de l'agricultura i agroindústria a la Ribera, el desenvolupament rural o les línies d'ajut del programa europeu Proder. Durant el dia s'organitzaran treballs en grup i s'exposaran les conclusions.

 

I a Flix, en el marc del cicle de conferències "Parlem dels nostres fills", se celebra la xerrada sobre "La llibertat responsable", a càrrec del Servei d'Atenció Familiar (SAF). Serà a dos quarts de set de la tarda a l'aula doble de l'IES de Flix.

De moment això és tot. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat