Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

Havent dedicat el nostre espai d'ahir al repàs exhaustiu dels resultats de les eleccions legislatives al Priorat, avui ens farem ressò d'altres notícies que han passat aquests últims dies.

Per començar els explicarem que l'Ajuntament de Falset ha aprovat adherir-se al Fòrum Universal de les Cultures Barcelona 2004. D'aquesta manera, Falset s'afegeix a la llarga llista de municipis i ciutats que col·laboraran amb els organitzadors d'aquesta iniciativa, que es durà a terme entre els dies 9 de maig i 26 de setembre. De fet, des de l'equip de govern, es treballa amb diverses propostes, en principi relacionades amb la cultura del vi. En aquest sentit, els responsables municipals tenen previst presentar una programació cultural paral·lela a la Fira del Vi que se celebra a Falset.

Segons la pàgina web del Fòrum, una vintena de poblacions del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre s'han constituït com a municipis col·laboradors amb diversos actes associats, com per exemple, la Fatarella amb les cinquenes Jornades d'Ocupació i Desenvolupament Rural i Riba-roja d'Ebre amb la Festa del Riu.

Canviem de tema. Ahir dilluns va entrar en vigor la prohibició de fer foc al bosc per a qualsevol tipus d'activitat, sigui quina sigui. Una restricció que s'allargarà fins el proper 15 d'octubre. Segons ha informat el departament de Medi Ambient, la mesura inclou els terrenys forestals, siguin o no poblats, d'espècies arbòries, i la franja de 500 metres que l'envolta.

Així doncs, no es podrà cremar rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria i fer focs d'esbarjo. De la prohibició en queda exclosa, dintre de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d'obra mataguspires, així com fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura.

També queda prohibit llençar objectes encesos, abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena, llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

El Departament de Medi Ambient podrà concedir autoritzacions amb mesures a observar, a excepció del període comprès entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

Anem a la comarca de la Ribera d'Ebre. El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d'emparament del cas Llanterna de Móra d'Ebre. El recurs, presentat per l'exregidor Juli Vives l'any 2001, demana l'anul·lació d'una sentència del Tribunal Suprem, al voltant de la compra de la discoteca La Llanterna per part de l'Ajuntament de Móra d'Ebre. La sentència del Suprem absolia el principal acusat, el president del Consell de la Ribera d'Ebre i alcalde de Móra d'Ebre, Santiago Campos, dels presumptes delictes que hauria pogut cometre en el cobrament d'una subvenció de 12.000 euros atorgada pel Consell Comarcal a l'Ajuntament, per comprar aquest edifici l'edifici.

I tancarem el butlletí tot recuperant els tràgics atemptats que es van perpetrar dijous passat a Madrid, per informar-los de la bona resposta ciutadana a la convocatòria de manifestacions de condemna, que es van fer divendres passat en diferents punts de les nostres comarques.

A Falset, la concentració silenciosa a la plaça de la Quartera convocada pel propi ajuntament va aplegar unes cinc centes persones. A banda d'aquest acte de protesta, sembla ser que el consistori falsetà preveu aprovar una moció de rebuig dels atemptats, segons hem pogut saber a través de l'Agència Catalana de Notícies.

Per cert que , a la pàgina web de l'informatiu, poden veure com es va desenvolupar la concentració a través d'imatges captades per la web cam de falset.net.

 

I a la veïna Móra d'Ebre, entre 1500 i 2000 van ser les persones que van participar en la manifestació convocada pels grups polítics del consistori expressant la seva condemna unànime dels atemptats i de solidaritat amb les víctimes i els seus familiars. El consistori va aprovar també una declaració de condemna en el decurs d'un ple extraordinari.

Finalment, a Tortosa entre 25mil i 27 mil persones van participar en la manifestació convocada pel Govern de la Generalitat, les institucions locals i comarcals, els partits polítics i organismes de l móns empreserial i sindical. L'acte va comptar amb la presència de representants de 45 dels 52 municipis de les Terres de l'Ebre.

De moment això és tot. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat