Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

Una setantena de persones van acostar-se ahir al teatre de l'Artesana per assistir a la xerrada informativa sobre la recollida selectiva d'escombraries que el passat mes de novembre va començar a fer-se al poble.

Des de la regidoria de Medi Ambient de l'ajuntament, que va organitzar aquest acte, s'ha agraït la participació ciutadana, i s'ha recordat també que aquesta ha estat només la primera d'una sèrie d'activitats per a fomentar el reciclatge.

En la xerrada, l'educador mediambiental de l'empresa Hèlix va facilitar informació sobre l'estat actual de recollida selectiva a les nostres comarques, que és només, d'un 10% del total i que alguns municipis estan al voltant del 80%.

Un dels objectius que s'ha marcat el consorci de residus juntament amb l'ajuntament de Falset és implantar la recollida porta a porta de les 4 fraccions, és a dir, del paper i el cartró per una banda, del vidre per una altra, del plàstic i de la brossa orgànica.

I una mica més lluny, al Parlament de Catalunya, a Barcelona, Ernest Benach va rebre ahir en audiència un grup d'alcaldes i regidors dels municipis catalans que són caps de comarca i que tenen menys de 7.000 habitants, entre ells, Miquel Aubà, alcalde de Gandesa i Josep Solé, alcalde de Móra d'Ebre. La comitiva va lliurar un manifest a Benach en què s'hi exposava la situació dels serveis municipals i supramunicipals d'aquests municipis i fan diferents peticions al Govern de la Generalitat.

En sortir de l'audiència l'alcalde de Gandesa, Miquel Aubà va explicar que s'havia entregat aquest document al president de la cambra catalana perqquè el faci extensiu a tots els grups parlamentaris. Segons Aubà, Benach va mostrar-se molt receptiu als temes exposats en el manifest.

I acabem amb la trobada que mantindran avui a Barcelona representats màxims d'Unió de Pagesos amb el Conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, a qui se li plantejaran les principals preocupacions i les necessitats ambientals del sector agrari.

El sindicat també donarà a conèixer al conseller la seva campanya "Fem Vida. Comptem amb el Medi Ambient", iniciada l'any passat per traslladar el debat sobre la relació entre sector agrari i medi ambient, tan a la societat civil com als propis pagesos i pageses, arreu de Catalunya.

La necessitat de protegir el medi ambient comporta sovint l'adopció de noves pràctiques en les tasques professionals. La convivència entre l'agricultura, la ramaderia i la silvicultura i el respecte ambiental han donat lloc a moltes limitacions professionals, que no sempre han estat compensades ni facilitades des de l'Administració. Des de la Unió de Pagesos, es vol defensar el protagonisme de la professió agrària en el procés de fer de Catalunya un país sostenible.

De moment això és tot. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat