Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

La fàbrica de portes d'ascensors que s'està construint actualment a Falset, podria inaugurar-se el proper mes d'abril, segons va dir l'alcalde de Falset Jaume Domènech, en una entrevista concedida dissabte a l'espai de L'Informatiu del magazine La Finestra de Ràdio Falset. L'empresa havia de començar a funcionar el mes de febrer, però algunes qüestions relatives a les obres de construcció de la nau, han endarrerit la seva posada en marxa.

La nova fàbrica donarà feina a unes 50 persones aproximadament; és per això que a finals de l'any passat l'ajuntament va obrir un termini d'entrega de currículums per part de les persones interessades. La crida des del consistori va superar totes les expectatives, ja que es van recollir més de 300 sol·licituds, tan de gent de la comarca, com de fora. En aquest sentit, l'alcalde va referir-se als criteris de selecció que se seguiran per triar els futurs treballadors de la fàbrica.

 

Tot i que les vacants a cobrir, de moment es limiten a 50, no es descarta que en un futur la fàbrica s'hagi d'ampliar per poder satisfer la demanda dels clients

La biblioteca Salvador Estrem i Fa va ser una altra qüestió tractada en l'entrevista amb l'alcalde de Falset. L'equipament, que ja està construït però que encara ha d'inaugurar-se, espera una nova subvenció de 146mil euros per instal·lar el mobiliari necessari per la biblioteca. Un ajut que ha d'arribar amb l'aprovació del Pla d'Obres de la Generalitat, que s'ha endarrerit amb la presa de possessió del nou executiu català. (16'58)

Un altre equipament que rebrà un nou impuls és el castell de Falset. Es preveu que aquesta setmana, el ple de l'ajuntament doni el vist-i-plau al conveni que signaran el consistori, el departament de Política Territorial i Obres Públiques i el departament de Cultura de la Generalitat. Un conveni amb el que arribarà una aportació de 450mil euros per la rehabilitació del Castell. Domènech va recordar que el ministeri de Foment, fa una aportació de 900mil euros a aquesta obra, que tindrà un cost d'un milió vuit-cents mil euros. De moment el ministeri n'ha avançat 150mil per aquest any 2004. Per la seva banda, l'ajuntament de Falset hi invertirà 450mil euros més que s'espera que es financïin amb el programa específic d'acció territorial i el Feder.

Un altre tema que va tractar-se en l'entrevista a l'alcalde és la futura variant de Falset. Jaume Domènech va afirmar que el ministeri de Foment té la intenció de començar les obres enguany, o si més no, adjudicar-les dins l'any 2004. Domènech va referir-se a les reclamacions de l'ajuntament de Marçà sobre la necessitat que s'inclogui un accés des d'aquesta població a la nova variant.

 

I l'empresa Falbar, de disseny i producció de camises, també va centrar part de l'entrevista amb Jaume Domènech. L'alcalde va donar el seu punt de vista sobre la situació que travessa aquesta empresa falsetana. Per Domènech, Falbar està assegurant el futur del seu projecte industrial adaptant-se als nous temps i a les noves tecnologies.

 

Els parlem ara d'una altra qüestió relacionada amb el sector de l'olivera. Dissabte va tenir lloc a Madrid una manifestació promoguda per olicultors de tot l'Estat Espanyol en defensa de l'olivera tradicional i per protestar contra la política agrària del govern espanyol, que segons els productors d'oli, només afavoreix als grans terratinents.

Representants del sindicat Unió de Pagesos, que va adherir-se a la manifestació, van afirmar que 'un cop coneguda la proposta de reforma de l'OCM , el ministeri d'agricultura espanyol es va posicionar a favor de mantenir el màxim possible d'ajudes per Andalusia i descuidar la resta de l'Estat'.

És per això que es va elaborar el document titulat ‘Per una nova OCM equilibrada i per a tothom' que va comptar amb el suport del 53% dels productors, del 50% de les almàseres i del 73% dels municipis de l'Estat amb oliveres.

I la campanya electoral per les eleccions generals del 14 de març continua. Ahir la biblioteca Salvador Estrem i Fa de Falset va ser l'escenari d'un acte organitzat pel PSC i que va comptar amb la presència de Javier Villamayor, candidat al Congrés, el prioratí Ramon Aleu, candidat al Senat per l'Entesa Catalana de Progrés i Francesc Vallès, cap de llista al Congrés.

Continuem amb esports. El Falset Esportiu va deixar de ser ahir el líder de la classificació després que el Vilaseca, segon classificat de la categoria, guanyés el partit per 0 a 2.

I acabem parlant de la nostra emissora. Ràdio Falset compta amb un nou sistema informàtic que millora l'emissió dels seus continguts. A partir d'avui, les cançons que s'emeten al llarg del dia no queden tallades amb la publicitat, excepte a les hores en punt en què s'emet el butlletí informatiu. L'altra novetat que incorpora el sistema informàtic és l'emissió automàtica a temps real de la temperatura a la nostra població.

Això és tot per ara. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat