Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts a l'espai informatiu de Ràdio Falset.

Aquesta passada nit ha començat un nou període de campanya per les eleccions generals que se celebren el proper 14 de març. I a partir d'avui, comença també el degoteig de visites de candidats a les nostres comarques. Com per exemple el portaveu d'Esquerra Republicana i candidat al Senat per l'Entesa, Lluís Aragonès, que acompanyat del president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, assisteix a la trobada que se celebra avui a Falset d'alcalde i consellers comarcals del Priorat.

Una mica més lluny, a Garcia, Joan Baptista Montagut, candidat d'Esquerra al Senat i el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, presidiran un acte a les vuit del vespre.

I deixem la campanya electoral però sense deixar el món polític. La consellera de Benestar i Família, Anna Simó, va visitar ahir l'Oficina comarcal del seu departament a la Ribera d'Ebre. La visita li va permetre conèixer les característiques del centre i del personal que hi treballa, i es va entrevistar amb el president del consell comarcal, Pere Muñoz i amb el tinent d'alcalde de Móra d'Ebre Baptista Montagut, per parlar de les mancances que té la comarca en matèria d'equipaments i serveis socials.

 

Anna Simó, consellera (Foto: Consell Ribera d'Ebre)

La consellera a més es va comprometre a posar a disposició de l'ajuntament de Móra i del Consell Comarcal les dependències de l'Oficina de Benestar i una sala polivalent totalment equipada per a fer reunions, tallers i altres activitats, que es troba infrautilitzada.

D'altra banda, Simó va anunciar que la setmana que ve, el director general de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials visitarà la Ribera per tractar demandes de la comarca, com el projecte de construcció d'un centre geriàtric a Flix o la implantació de centres de dia per a la gent gran a la comarca.

Ens ocupem ara del temps. El Servei de Meteorologia de Catalunya ha fet públic un nou avís per risc de nevades a diversos punts del país. Tot i que la possibilitat que nevi a les nostres comarques és més aviat, tampoc es descarta que ho faci durant el dia d'avui. Per tant, els recomenem que estiguin a l'aguait de l'evolució del temps i la informació meteorològica que ofereixin els mitjans de comunicació.

Passem a altres temes. El servei tècnic de la Diputació de Tarragona ha col·locat unes noves proteccions a les barreres de la carretera d'accés al poble d'Scala Dei, que han de protegir els motoristes del possible impacte en cas d'accident. Aquest és el primer lloc on la Diputació ha instal·lat aquestes proteccions aprofitant les obres d'acondicionament d'aquest tram de carretera, però s'espera que pròximament, s'aniran instal·lant a la resta de carreteres de la comarca i la demarcació que són competència de la Diputació. Aquestes proteccions són "Protectors d'Absorcions d'Impactes que es col·locque als perfils metàl·lics dels suports de les barreres de seguretat en tots els elements d'ancoratge.

 

D'aquesta manera, s'espera reduir en gran mesura la gravetat dels accidents que pateixen alguns motoristes en les caigudes quan impacten contra els elements d'ancoratge. La protecció minimitza

les lesions per tall que produeix el cop del motorista en col·lisionar contra els perfils metàl·lics.

Canviem de tema. La comissió territorial d'Urbanisme de la Generalitat ha aprovat el pla d'ordenació urbanística de Marçà. Un pla que el director general d'Urbanisme, Joan Llort ha qualificat de "molt correcte". Escoltem Joan Llort.

 

En aquest pla, l'ajuntament de Marçà destina cinc hectàrees i mitja a zona residencial, i una àrea propera al nucli del poble, a zona industrial vitivinícola. D'altra banda, el pla preveu la protecció del sòl no urbanitzable situat al límit del PEIN dela serra de Llaberia.

I en la següent informació els tornem a parlar de la recollida selectiva d'escombraries. El Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de la Ribera d'Ebre, el Priorat i la Terra Alta ha editat 10.000 exemplars d'un opuscle per fomentar la recollida selectiva en aquestes comarques, sota el lema Recollida selectiva: ens sortirà redó!.

 

Portada de l'opuscle

Aquest material serà distribuït entre ajuntaments, centres escolars i col·lectius diversos de la zona interessats en qüestions relacionades amb el reciclatge dels residus, la protecció del medi ambient, etc. L'edició ha sigut finançada amb els fons que percep el Consorci de la societat Ecoembes i ha suposat una inversió de 2.800 euros.

L'edició d'aquest opuscle coincideix amb l'anunci fet aquesta setmana per la regidoria de Medi Ambient de Falset, que el proper deu de març organitza una xerrada al teatre de l'Artesana sobre la recollida selectiva d'escombraries que es port a terme al municipi.

Obrim un bloc d'informacions relatives al món del vi.

Diversos cellers de la comarca del Priorat han estat escollits pels usuaris de la coneguda web especilitzada en vins, verema.com, per assistir a la tercera trobada organitzada per la revista digital que se celebra avui i demà a València. Els escollits són els cellers Clos Mogador (Gratallops), Álvaro Palacios (Gratallops), Mas Marinet (Falset) i Vall Llach (Porrera). Altres cellers que sera presents en aquesta trobada són Vega Sicilia i Telmo Rodríguez.

 

I a Reus, el Consell Regulador de la DO Montsant i l'Hotel NH Ciutat de Reus organitzen conjuntament una cata de vins d'aquesta DO. L'acte se celebra avui a partir de les 6 de la tarda i fins a les 9 del vespre aproximadament als Salons de l'Hotel (Avinguda Marià Fortuny, 85 Reus). Després de la Cata hi haurà un sopar gastronòmic amb vins de la DO Montsant, per més informació del sopar podeu posar-vos en contacte amb l'Hotel NH Ciutat de Reus Tel.977345353.

Sàpiquen que l'acte està obert a tothom que tingui interès en el tema.

Continuem amb esports per informar-los del nou partit que disputa el Falset Esportiu aquest diumenge. Un partit que d'entrada es presenta interessant per tractar-se d'un derbi ja que el contricant és l'equip de Guiamets. L'altre incentiu és la possibilitat que el nou jugador de l'equip falsetà, Francesc Font, fitxat aquesta setmana, surti a jugar en aquest partit.

 

I a continuació els avancem algunes propostes d'oci per aquest cap de setmana. Per començar, el teatre de l'Artesana de Falset continua amb les sessions de cinema. Avui divendres, a dos quarts d'onze de la nit, es projecte la pel·lícula « Divina pero peligrosa ». I diumenge, a dos quarts de vuit de la tarda, es podrà veure la pel·lícula "Elf".

Mentrestant a Cornudella de Montsant celebren el carnaval aquest cap de setmana. Demà a les sis de la tarda, al teatre la Renaixença se celebra un ball per als més petits amb l'orquestra Marinada. Durant el ball es farà una mitja part que s'aprofitarà per berenar i per fer el lliurament de premis de les millors disfresses. Més tard, a les onze de la nit, al mateix lloc i amb la mateixa orquestra es farà el ball de Carnaval, durant el qual s'atorgaran els premis del concurs de disfresses dividits en dues categories: la de disfressa individual o de parella i la disfressa de grup. El guanyador en la primera categoria pot endur-se com a premi una nit d'hotel i una entrada a Port Aventura. I els guanyadors de la disfressa en grup, poden guanyar 400 euros i un pernil. Diumenge continuarà la festa al teatre La Renaixença. A partir de dos quarts de set de la tarda, el grup brasileny Rio Samba Show ofereix el seu espectacle marcat per la lambada, la salsa, el merengue i la Bossanova. La festa acabarà amb una sardinada a La Renaixença.

I per ara això és tot. Gràcies per la seva atenció i que disfrutin del cap de setmana.

Publicitat