Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al nostre butlletí informatiu.

El sindicat Unió de Pagesos ha denunciat la incapacitat del ministeri d'Agricultura per defensar i respectar el sector de l'oli d'oliva. I és que segons el sindicat, e El Ministeri d'Agricultura proposa l'augment del percentatge de desconnexió previst a la reforma de l'Organització Comuna de Mercat (OCM) de l'Oli d'Oliva fins el 80 o el 90% d'ajut desconnectat. Aquesta aposta només afavoreix les explotacions oleícoles més productives, que ja són rendibles sense l'ajut de l'OCM. D'aquesta manera, a més, es recompensa les explotacions que sobrepassen contínuament la Quantitat Nacional Garantida fixada des de la Unió Europea per a l'Estat Espanyol, provocant penalitzacions en els ajuts de totes les explotacions.

És per això que Unió de Pagesos denuncia que la posició del Ministeri d'Agricultura ignora l'acord subscrit amb les diferents federacions de cooperatives i sindicats agraris del país. Es creu que l'administració estatal perpetua amb aquesta mesura el greuge comparatiu que premia els grans productors i dificulta la supervivència de les explotacions agràries familiars. En el seu comunicat, Unió de Pagesos exigeix al Ministeri d'Agricultura que defensi els interessos del sector i no únicament d'una minoria de grans productors. A banda d'això, es critica el govern per no elaborar una proposta de reforma de l'OCM de l'oli, a partir de la qual les organitzacions agràries poguessin treballar per millorar-la i consensuar-la.

I a Flix, l'empresa Crea Sistemes Informàtics, presentarà unes novetats al quart Congrés Iberoamericà d'Informàtica en l'Educació Especial, que se celebra a Madrid entre el 18 al 21 de Desembre de 2003. Els nous productes que presentarà són el "Ratolí Facial" i l'"Ull de Color", que han de facilitar l'accés a l'ordinador a les persones discapacitades. La presentació es farà conjuntament amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

I de moment això és tot el què els podem oferir. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat