Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al nostre espai de notícies.

Falset va viure intensament aquest cap de setmana la Fira de Sant Andreu. Tant les parades a la plaça de la Quartera com la fira ubicada a l'espai de l'Uterpe, van registrar una gran afluència de gent. De tota manera, un dels esdeveniments més destacats d'aquest cap de setmana i que va congregar una gran quantitat de públic, va ser el « Firanitclub » que es va organitzar al pavelló esportiu de Falset. L'acte que va reunir a destacats disc-jockeys del panorama musical com Motormark, DJ Coco, Le Hammond Inferno o DJ Fra va ser retransmès en directe per Ràdio Falset amb entrevistes amb cadascun dels djockeys que hi van actuar.

Canviem de tema. Un tast en un restaurant de Manhattan, a Nova York, entre vins de Ribera del Duero i vins del Priorat va donar més bona acollida als vins catalans. El tast el va organitzar la revista Conde Nast Traveller després que un periodista fes un article sobre vins del Priorat i proposés a l'especialista en la matèria de la publicació veure quin resultat donava una comparació entre aquestes dues regions vinícoles. El tast es va fer al restaurant Marichu, de Manhattan, entre vuit vins de Ribera del Duero i sis del Priorat. Tots els vins representen les millors collites efectuades majoritàriament entre 1996 i 1997.

Els tastadors, van coincidir en què tots els vins de Ribera del Duero tenien una alta afinitat o semblança amb els vins de Bordeus, mentre que els vins del Priorat tenien un segell diferent, que en la revista qualifiquen d''espanyol. Gran part d'aquest caràcter, asseguren, són els raïms de garnatxa, que els dónen la concentració i coloració fosca. Dels Priorats destaca el Finca Dofí de 1997 i el Clos Mogador de 1996.

També assegura que hi ha vins del Priorat de preu més assequible que no pas aquests, com també n'hi ha de pla més cars, però el tast dels vins es va inclinar favorablement per les propostes catalanes. Finalment, destaca que, amb sort, es poden trobar bons vins del Priorat a preus que no superen els 25 dòlars l'ampolla.

I anem fins a Siurana on aquest cap de setmana s'hi ha inaugurat oficialment les obres de reforma del refugi Ciríac Bonet, que ja estan acabades. Aquest lloc va ser inaugurat l'1 de gener de 1934, per tant el proper gener complirà el 70è aniversari. Els treballs que s'hi ha executat ara han costat al voltant de 40 mil euros, i han suposat importants millores a les instal.lacions. S'ha fet tot el terra nou, una nova cuina equipada amb mobiliari d'acer inoxidable i s'han reformat el lavabo, les dutxes i les habitacions. A conseqüència de les reformes, la capacitat del refugi ha passat de 25 places a les 18 actuals.

Aquesta inauguració es va fer en marc de la trobada excursionista organitzada a Siurana pel Centre Excursionista de Catalunya (C.E.C), que és l'entitat propietària del refugi. A més de conferències, exposicions i concerts també es van organitzar sortides i excursions per les rodalies de Siurana . Per la seva banda, l'escalador Toni Arbonès va fer una demostració de la seva especialitat, d'escalada.

Més coses. La Terra Alta comptarà l'any que ve amb la ruta de la Batalla de l'Ebre, que inclourà dos centres d'interpretació i un memorial dedicats als soldats anònims. Es tracta d'una ruta presentada pel Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre, que tindrà seixanta quilòmetres i que combina la visita a aquests dos centres d'interpretació i un memorial, a més d'espais exteriors clau durant la batalla. El consorci compta amb un pressupost de 390mil euros pel 2004 i de 10mil euros anuals procedents de la Generalitat durant cinc anys. A aquesta primera ruta s'hi afegiran nous itineraris i en un termini de quatre anys el consorci té previst construir tres centres d'interpretació a La Fatarella sobr el pas del riu, a Batea sobre els hospitals de sang i a Vilalba dels arcs sobre una visió dels soldats a la trinxera.

I finalment fem referència al resultat del partit que van disputar ahir el Falset Esportiu i El Molar. Els falsetans van vèncer de nou per dos a un amb els gols de Toni Ariza i continuen líders de la classificació, ara amb 27 punts.

Fins aquí el nostre butlletí. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat