Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

El solar de l'Uterpe de Falset podrà destinar-se a un ús social de forma provisional. Així ho ha anunciat l'alcalde falsetà, Jaume Domènech en una entrevista concedida a Ràdio Falset. A curt termini, el consistori ha arribat a un acord amb els nous propietaris d'aquest solar per utilitzar el terreny per celebrar-hi la fira d'enguany i ubicar-hi les atraccions i tot allò que consideri la organització de l'esdeveniment. D'altra banda, l'espai s'utilitzarà com un aparcament que DISPOSARÀ de llum. D'aquesta manera es pretén solventar de forma provisional els problemes d'aparcament que existeixen al poble, així com per ordenar una mica el trànsit i aconseguir que hi ha menys estacionaments a la plaça de la Quartera.

Tall Jaume Domènech

 

Aquests però, no seran els usos definitius que es faran d'aquest espai. A llarg termini, l'ajuntament té previst executar un pla urbanístic ja aprovat per aquesta zona del barranc. Un pla que entre altres coses preveu el trasllat del camp de futbol Domènec Aragonès a la zona del pavelló poliesportiu de Falset. Pel què fa el solar de l'Euterre s'urbanitzaria. De tota manera, el nou pla urbanístic es portaria endavant en el moment que els propietaris de l'Uterpe decideixin urbanitzar el seu solar. L'ajuntament estudiarà amb ells la reorganització d'aquest espai del poble.

Com ja hem dit abans però, de moment ja s'ha condicionat el solar per celebrar-hi la fira i per utilitzar-lo com a aparcament.

La reubicació del camp de futbol estaria emmarcada amb aquest nou pla urbanístic, però és un projecte que encara s'està redactant. L'objectiu principal però és agrupar tots els equipaments esportius del municipi, que en aquest serien el camp i el pavelló. D'aquesta manera, les dues instal·lacions es complentarien sobretot a nivell de serveis.

A nivell de terminis, l'alcalde Jaume Domènec ha comentat que entre l'any 2004 i 2005, potser es podria comptar amb la instal·lació, però no ha assegurat que aquest termini es compleixi, ja que tot depèn del nou pla urbanístic.

I un altre tema d'importància per Falset i al qual l'alcalde s'hi ha referit en l'entrevista a Ràdio Falset és la nova fàbrica de portes d'ascensors que podria inaugurar-se a principis de l'any que ve. Jaume Domènech ha explicat que les obres de construcció de la fàbrica estan avançant i sembla que de moment, els responsables de l'empresa encara mantenen les previsions d'obrir el gener del 2004. De moment, els fonaments ja estan fets i ja s'han començat a aixecar les parets de la instal·lació.

Pel que fa a la selecció del personal, l'alcalde ha dit que aquest és un tema que depèn dels responsables de l'empresa, però Domènech ha explicat que en principi es prioritzarà la contractació de gent de la comarca. Sembla ser que les entrevistes podrien fer-se entre aquest mes de novembre i desembre. L'ajuntament ha rebut més d'un centenar de peticions de feina per aquesta nova factoria per als 50 llocs de treball que de moment crearà la fàbrica. De tota manera, Jaume Domènech ha dit que l'empresa no descarta ampliar la plantilla de treballadors, si la demanda del mercat s'incrementés. En aquest cas, la fàbrica podria ampliar les seves instal·lacions en un 50 o un 60% m´`es.

L'alcalde ha avançat que d'entrada l'empresa posarà en marxa la part de procucció, i posteriorment es procedirà a enjegar la part administrativa.

I deixem Falset per informar-los d'una nova convocatòria que ens arriba d'Unió de Pagesos per avui dimarts. el sindicat ha organitzat una xerrada a Cabra del Camp titulada "Pràctiques culturals de la vinya: formes de plantació i adaptació a la mecanització", a càrrec de l'especialista en viticultura, Agustí Villarroya. L'acte s'emmarca en el cicle de xerrades informatives anomenat "El sector agrari es mou, informa't". La cita és avui a les set del vespre a la sala del Sindicat de Cabra del Camp.

I acabem amb un recordatori. Fins el dia 24 de novembre està obert el termini d'inscripcions per apuntar-se a un curs de català organitzat pel Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Móra d'Ebre. Es tracta d'un curs de català oral per a adults, de nivell bàsic. Un curs obert a persones hispanoparlants, majors de 18 anys o majors 16 anys que no hagin fet l'escolarització obligatòria a Catalunya. Les classes es faran dos cops per setmana de vuit del vespre a dos quarts de deu de la nit.

Fins aquí arriba el nostre butlletí informatiu. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat