Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Avui dijous és jornada d'inauguracions de noves infraestructures i de presentacions de futurs equipaments per la comarca. El president de la Generalitat , Jordi Pujol, serà present en tots aquests actes. A la Figuera, assistirà a la presentació del projecte de rec, mentre que a Gratallops presentarà el projecte d'una planta potabilitzadora. I precisament, una altra planta potabilitzadora és el que anirà a inaugurar a Poboleda, acompanyat del conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler.

Finalment, el president de la Generalitat acabarà la seva visita a la comarca a Bellmunt del Priorat. Allà, i enacompanyat del conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, inaugurarà les instal·lacions del Museu de les Mines de Bellmunt, ubicat a l'antic complex industrial de la Mina Eugènia.

I ens quedem encara a Bellmunt, perquè aquesta setmana les mines són també notícia en d'altres aspectes. I és que en un futur, el museu, que forma part del Museu de la Ciència i la Tecnologia de Catalunya, serà també un centre d'interpretació de la mineria del plom al Priorat.

D'altra banda, el pròxim divendres dia 6, el teatre de l'Euterpe de Bellmunt organitza una projecció de fotografies antigues sobre el complex miner del poble. Es tracta de material fotogràfic d'entre els anys 1890 i 1970 que il·lustren l'evolució de les mines i el treball i la vida quotidiana dels que hi treballaven.

La resta de pobles de la comarca es preparen de cara aquest llarg cap de setmana que comença demà per diferents tasts d'olis i vins, excursions i altres activitats. De totes elles els en donarem més detalls en el butlletí de demà divendres.

Fins aquí el butlletí . Els recordem que poden fer-nos arribar les seves propostes a la pàgina web de l'emissora radiofalset.net.

Publicitat