Informatiu cap de Setmana 15-06-2024

Unió de pagesos va denunciar ahir irregularitats en les eleccions a les cambres agràries de Catalunya a les Terres de l'Ebre. Aquesta formació va guanyar a totes les comarques Tarragona, excepte al Montsià, on Asaja va aconseguir el 63 per cent dels vots. Els membres d'Unió de Pagesos han parlat de joc brut en aquests comicis, i segons ells, Asaja va comprar els vots amb sopars i regals, i han criticat que el delegat d'agricultura de les Terres de l'Ebre no hagi estat a l'alçada d'aquestes eleccions que Unió de Pagesos ha qualificat de poc democràtiques. A la nostra comarca, Unió va endur-se el 88'2 per cent dels vots, mentre que la segona força més votada va ser Asaja amb un 7'4 per cent. Per la seva banda, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya van fer-se amb el 3'1 per cent dels electors. El Priorat va comptar amb un dels índexs més alts de participació de Catalunya, que es va situar en un 72 per cent.

A Falset, el conflicte creat arran del trasllat de 40 treballadores de la fàbrica de Falbar de la Fatarella a la capital de la comarca, continua. Es preveu que avui dimarts, gran part d'aquest grup de dones facin vaga, seguint així amb un seguit de protestes que van iniciar des del moment que es va anunciar el tancament de la fàbrica de la Fatarella. La vaga d'avui s'emmarca en un seguit d'aturades que es faran els dimarts, dimarts, dimecres i dijous, fins Nadal. De moment, 35 de les 40 persones afectades han presentat un expedient de rescissió de contracte al·legant que no els surt a compte anar a treballar a Falset i no estan en condicions de fer-ho.

Encara a Falset, el delegat de cultura de la generalitat va visitar ahir a les obres de la seu de l'arxiu comarcal.

D'altra banda, el centre d'estudis falsetans ha posat en marxar la divuitena edició del concurs de fotografia. Els participants poden lliurar els seus treballs entre els dies 18 i 20 de desembre. I el dia 5 de gener, s'entregaran els premis als guanyadors del certamen.

El pròxim 15 de desembre, Televisió de Catalunya celebrarà una nova edició de la marató que aquest enguany destinarà els diners recollits a la investigació de les malalties inflamatòries cròniques. En aquest sentit, demà dimecres a les vuit de la tarda a la sala d'actes de l'ajuntament de falset, la creu roja i l'oficina de benestar social del priorat, organitzen una conferència per sobre la marató.

Publicitat