Informatiu cap de Setmana 14-06-2025

Cornudella de Montsant celebra aquest cap de setmana la 38a edició de les Jornades Gastronòmiques amb el Tast@cornudella, la fira dels cellers de la subzona de Montsant Nord de la DO Montsant, i d'alguns dels establiments de restauració dels nuclis de Cornudella i Siurana. Aquest acte, que tindrà lloc dissabte al vespre, comptarà, també, amb diverses actuacions musicals i culminarà amb una degustació de còctels fets a base de vi.

Aquest esdeveniment gastronòmic, continuarà diumenge amb una Fira de productes artesans, que reunirà fins a 40 parades. També hi participaran alguns dels emprenedors participants en el projecte "Empelta't al Priorat”, impulsat per l’Oficina Jove del Consell Comarcal. La fira posa el focus en productes veritablement artesans per donar suport a les produccions artístiques i manufacturades, oferint, així, una oportunitat de promoure el talent i les habilitats originals.

Així mateix, també es vol donar altaveu al producte alimentari de qualitat i de proximitat. En aquest sentit, aquest any, tindrà lloc un tast de mels artesanes de "La mel del Padrí" de l’apicultor Joan Viñas. A banda de tastar els diversos tipus de mel, Viñas explicarà l'estratègia per lluitar contra la vespa asiàtica, el gran repte del medi natural amb aquesta espècie invasora que amenaça la supervivència de les abelles.

La jornada tancarà amb el dinar dels plats tradicionals de Cornudella: els cargols dolços i coents, l'arròs de conill i el coc ràpid.

Imatge d'una edició anterior de la jornada gastronòmica de Cornudella. (Foto: Turisme Priorat).

Captura_de_Pantalla_2025-06-06_a_les_11.45.27.png

Publicitat