Informatiu cap de Setmana 06-04-2024

Les (Re)voltes d’Òmnium Cultural arriben aquest dissabte al Priorat. Un any més, la Marató de (Re)voltes desembarca arreu de Catalunya de la mà d'Òmnium Cultural per, de manera descentralitzada, emplenar els carrers de capital social i cultural per fer visible i posar al centre la gran diversitat d'experiències, vivències i lluites populars del país.

El president d’Òmnium Priorat, Agustí Masip, explica que “aquesta iniciativa consisteix en fer una ruta guiada en grup per tal d’explicar les històries i les lluites que ha tingut la gent que viu a al territori. L’objectiu és visibilitzar aquestes lluites i els processos de transformació social que hi han tingut lloc”.

En aquesta ocasió, al Priorat volen donar veu i visibilitzar la lluita de la jove pagesia del Priorat, que recordem, es van donar a conèixer a través d’un vídeo en què aplaudien de forma irònica a les administracions i a la societat per la falta de suport al sector. L’activitat pretén donar veu a la pagesia i ramaderia per escoltar quines són les problemàtiques del sector i aportar possibles solucions. 

“Ens estàvem plantejant la (re)volta del 2024 i quan vam veure el vídeo de la pegesia jove, vam creure que s’adequava perfectament al concepte que buscàvem”, destaca Masip, que afegeix que “és una cosa que cal explicar una i mil vegades i per tant, en aquesta (re)volta, donarem veu a la jove pagesia de la nostra comarca”.

Així doncs, la sortida, arrencarà a les 9:30h des de la plaça del Carrasclet de Capçanes, visitarà la finca de Mas de la Vall, Vinyes Domènech i la Fou de amb diferents parades on intervindran veus de la pagesia, la ramaderia extensiva, la gestió forestal i les sinergies amb els cellers. És la segona vegada que les Revoltes d’Òmnium arriben a la nostra comarca.

L’any passat, van visibilitzar i reivindicar la situació del riu Siurana amb una sortida que va tenir lloc pels voltants de Poboleda.

WhatsApp_Image_2024-03-11_at_12.08.23.jpeg

Publicitat