Informatiu cap de Setmana 06-04-2024

La Fira del Vi de Falset potencia el cartell musical en la seva edició de 2024, amb una doble aliança: amb la FIM de Vila-seca, d’una banda, i el festival Garbinada Pop, d’una altra. Fruit d’aquesta entesa, els dies de la Fira del Vi actuaran a Falset: Andrea Motis, 2princesesbarbudes, Hugo Arán, Triquell i Maria Jacobs.

L’alcalde del municipi, Carlos Brull destaca la voluntat d’associació de la Fira i afirmava que “la fira és la Festa Major de la comarca, ja que hi ha actes a tot arreu”. Així, creu que “hem d’apostar i consolidar la part musical i cultural ja que també és essencial i, a més, marida molt bé amb el mon del vi”.

Així doncs, el Garbinada Pop ha programat per al dia 3 de maig l’actuació de la trompetista i cantant de jazz Andrea Motis, que presentarà al teatre de l’Artesana el seu disc “Temblor”, que explora una sonoritat diferent amb una nova formació. De fet, Motis s’inspira en la llarga tradició dels singer-songwriters anglosaxons, però també en la cançó d'autor d'arrel llatinoamericana. Per això compta amb un trio amb dos instruments en què la fusta és el material essencial, cosa que per a Motis representa un punt de partida molt estimulant.

D’altra banda, el dissabte 4 de maig tindrà lloc el concert amb Triquell i Maria Jacobs el dissabte a la nit. Triquell és un dels noms més coneguts de la nova fornada de músics que van donar-se a conèixer a través del talent show de TV3, "Eufòria". Amb el seu disc debut Entre fluids, Triquell ha recorregut alguns dels millors festivals catalans. Abans de l’actuació de Triquell podrem veure el nou projecte de la cantant de Valls Maria Jacobs, batejat únicamente com a Jacobs. Amb cançons pròpies, barrejades amb hits d’ABBA, Dua Lipa o Eurythmics.

Les dues actuacions de la FIM a Falset tindran lloc el dissabte 4 de maig. En horari de matí, el grup 2princesesbarbudes presentarà el seu cinquè disc: Som i serem. Un espectacle per a infants a partir de 5 anys i amb deu cançons dedicades als insectes i amb l’estil inconfusible de la companyia: cançons pop tocades amb instruments petits i de joguina, i lletres divertides i enginyoses amb lectures possibles per a petits i grans. 

En horari de tarda, el públic de la Fira del Vi tindrà l’oportunitat de conèixer a l’artista Hugo Arán, cantautor influït per la música brasilera i els sons d’Amèrica Llatina. A Falset presentarà el seu quart àlbum, Ar, estrenat a la FiM 2023. És un disc de col·laboracions pel qual transiten la tradició de les percussions i els ritmes del Brasil. Lletres en espanyol i portuguès i músics de tots dos costats de l'Atlàntic conformen un mosaic sobre l’afinitat musical iberoamericana.

*Foto: Fira del Vi de Falset

firadelvimusica.jpg

Publicitat