Informatiu cap de Setmana 15-06-2024

Lo mig del món, de Roser Vernet, ha guanyat el Premi Ciutat de Barcelona 2023 en llengua catalana. El jurat l’ha escollit per unanimitat per ser “un retrat compromès i emotiu d’una Catalunya en extinció, escrit amb una veu contundent que crida a la reacció col·lectiva”. En declaracions a Ràdio Falset, Vernet, agraeix el premi: “estic contenta perquè hi ha molta gent que està contenta i això s’encomana. A banda, que no deixa de ser una injecció de moral important”.

Els Premis Ciutat de Barcelona, que atorga l’Ajuntament de la capital catalana des de l’any 1949, tenen per objecte el reconeixement de la creació artística i cultural vinculada a la ciutat.

En aquest sentit, la pròpia Vernet, es mostra sorpresa de què el seu llibre, que reflexiona sobre el món rural, hagi estat el guanyador del premi. A la vegada, però, també explica que la Barcelona actual la forma molta gent d’arreu, també de la nostra comarca. “Barcelona no és un espai tancat hermèticament, encara que a vegades ho sembli. Avui en dia, la ciutat la fa molta gent vinguda de tot arreu. Jo hi he passat per Barcelona, com tants d’altres d’aquesta comarca nostra, i al llibre, d’una manera o altra, això també hi és”, afirma mentre afegeix: “que Lo mig del món del Lloar faci cap a la plaça Sant Jaume té la seva gràcia”.

El premis Ciutat de Barcelona s’entregaran el proper 13 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament. Vernet, com és habitual, no dubta en donar la seva opinió crítica amb els diversos models actuals de ciutat. “Em genera una certa contradicció perquè, clar, anar a recollir el premi amb les situacions actuals i les maneres de veure el que és una ciutat o el que és el món tant diverses, per no dir contràries, em genera una certa incomoditat”.

*Foto: Roser Vernet el dia que va presentar Lo mig del món a Ràdio Falset

roservernet.jpeg

Publicitat