Informatiu cap de Setmana 02-12-2023

Falset acull aquest cap de setmana l’acte de proclamació de la pubilla i l’hereu de Catalunya 2023, així com els de les quatre províncies catalanes: Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida.

El regidor de festes de l’Ajuntament de Falset, Robert Coll, explicava fa unes setmanes, quan es va conèixer que la capital del Priorat acolliria aquest acte, que és un honor per al municipi ser-ne la seu i que també vol ser un petit homenatge als hereus i pubilles falsetans que han tingut l’honor de representar la demarcació de Tarragona o el país, com és el cas més recent, en què l’Heureu de Catalunya 2022 va ser el falsetà Biel Fargas.

“Acollim l’acte amb molta il·lusió ja que Falset no n’ha sigut mai la seu, la qual cosa ens motiva a banda de que és una manera de dinamitzar el municipi durant els dies que té lloc aquest acte. Així mateix, també creiem que ha de ser un reconeixment per tots aquells falsetans que es van presentar i que han obtingut algun títol nacional o provincial i pensem que els pot fer força il·lusió i que, a més, pot ser una motivació de cara a que les futures pubilles i hereus de Falset s’hi vulguin presentar”, afirma el regidor de Festes.

I és que el certamen representa una doble oportunitat tant per al pubillatge com per al municipi. Per una banda, el pubillatge podrà conèixer i gaudir dels atractius d’un municipi que fins a aquest estiu no formava part del calendari anual habitual d’actes on es convidava el pubillatge d’arreu i, a la vegada, Falset esdevindrà el punt neuràlgic de joves i els seus acompanyants al llarg de tot el cap de setmana.

En aquest sentit, es calcula que hi haurà al voltant d’una setantena de candidats, entre pubilles i hereus, que optaran a representar Catalunya i les seves províncies al llarg del 2024. Juntament amb ells, s’espera que centenars de representants  provinents de diferents municipis i comarques autoritats d’arreu del territori i els respectius acompanyants es mobilitzin fins a Falset. En total es calcula que més d’un miler de persones es concentraran al municipi per assistir a l’acte de proclamació del diumenge 19 al matí, moment que representa el punt àlgid del cap de setmana.

Al llarg de tot el dissabte es duran a terme els exàmens, que consten d’una prova escrita de cultura general seguida d’un examen oral en què els diferents candidats i candidates seran entrevistats per un jurat especialitzat que serà l’encarregat d’emetre el veredicte. A la tarda del mateix dissabte se celebrarà el pregó del certamen i la inauguració de la majòlica commemorativa de la proclamació, seguida d’un taller de jotes a càrrec de l’entitat falsetana La Clavellinera. Diumenge al matí hi haurà la respectiva concentració del pubillatge provinent d’arreu de Catalunya que anirà en cercavila fins a la plaça de la Quartera, lloc que acollirà la proclamació.

Cartell-ELECCIO-NACIONAL-2023-FALSET-1-1.png

Publicitat