Butlletí informatiu 29-11-2023

El Parc Natural de la Serra de Montsant ha engegat aquesta setmana un procés participatiu per conèixer de primera mà les inquietuds, propostes i opinions de la gent que viu als 11 pobles que integren Parc.

La iniciativa “El Parc t’escolta!” té com a objectiu recollir propostes de millora entorn a àmbits tant diversos com l’ús públic, el patrimoni natural i cultural o les implicacions de viure i treballar en aquest territori. Alhora, vol potenciar la participació de la gent del territori i augmentar el vincle entre l’espai natural protegit i l’equip gestor del parc.

El director del Parc Natural de Montsant, David Iturria, explica en declaracions a Ràdio Falset que “es tracta de copçar quina és la visió de la gent del territori envers el parc amb l’objectiu bàsic de millorar-ne la gestió d’acord amb les inquietuds de la gent que viu dins del seu àmbit i treballar en aquestes línies durant els propers anys”.

El procés coincideix amb la celebració del 20è aniversari del Parc i combinarà les sessions presencials amb la via telemàtica a través del canal Participa. Les sessions presencials han començat aquesta setmana a Cabacés, la Bisbal de Falset i Margalef. Iturria destaca que han sorgit temes comuns i d’altres més específics de cada municipi com pot ser la qüestió de l’escalada a Margalef. “Hi ha accions comunes que surten a tots els pobles, però en funció de cada lloc surten temes més particulars. Per exemple, a Margalef vam parlar de l’escalada i de la freqüentació de visitants” afirma. Així, també afegeix que “durant les diverses sessions s’ha parlat de temàtiques tan diverses com la caça, el producte local, el suport a la pagesia o l’estat de camins i boscos i la senyalització”.

Durant les properes setmanes, el Parc T’escolta arribarà a la resta de municipis de l’àmbit del parc natural, és a dir, a la Morera de Montsant, Cornudella, Ulldemolins, La Figuera, la Vilella Baixa i la Vilella Alta.

Tot plegat servirà per analitzar la percepció que la població té del Parc i detectar problemàtiques i treballar propostes de millora. Així mateix s’analitzarà l’eficàcia dels canals de comunicació entre el Parc i els habitants dels municipis que el conformen i es treballarà per enfortir els vincles amb el territori. En aquest sentit, el director del Parc Natural de Montsant destaca que “ens cal saber que funciona i què no, ja que nosaltres fem moltes coses però som conscients que sovint aquestes accions no arriben a la ciutadania”.

Més endavant, en una segona fase s’analitzaran les propostes recollides durant el procés participatiu i es tindran en compte alhora d’establir àmbits d’actuació prioritaris i planificacions futures.

serramontsant

Publicitat