Informatiu cap de Setmana 23-09-2023

Poboleda celebra aquest dissabte la XXIIIa Festa del vi i la verema a l’antiga. Aquesta festa commemora la collita tal com es feia antigament, en una diada que honora la tradició vinícola de la població recreant la verema a l'antiga. Els actes tradicionals son l’eix de la festa que comença a les 7 h del matí amb el repic de campanes i s’allarga fins ben entrada la matinada.

Entre les activitats principals hi ha la sortida cap a la vinya a veremar a l’antiga amb carros i mules. Posteriorment tindrà lloc l’esmorzar popular i el pregó de la festa. A partir de les 10h, es trepitjarà el raïm amb els peus com es feia antigament i també hi haurà una mostra de treball de camp amb animals. Així mateix durant tot el matí tindrà lloc el mercat d’artesania i gastronomia.

A la tarda serà el torn de la cultura popular amb l’actuació dels Brivalls de Cornudella i el ball de capgrossos i gegants de Poboleda. A les 22h, tindrà lloc el correfoc amb el Drac i diables de Poboleda.

Al llarg del dia hi haurà tast de vins de la DOQ Priorat, food trucks i diverses actuacions musicals.

La festa està destinada a donar a conèixer les tècniques tradicionals, els estris i els animals que s'utilitzaven antigament en la collita del raïm i en l'elaboració del vi. Però també es tracta d'una celebració que inclou el tast i la venda dels vins que es produeixen al Priorat amb DOQ, apreciats internacionalment com uns dels de més qualitat del món.

*Foto: Ajuntament de Poboleda

poboleda mesa de trabajo 1 0

Publicitat