Informatiu cap de Setmana 23-09-2023

Falset va inaugurar el passat divendres el nou Espai Jove. Aquest equipament s’ubica a la tercera planta de cal Magriyà, a sobre de la biblioteca, i està pensat per a que els joves falsetans puguin trobar-se, socialitzar, participar d’activitats o també estudiar.

El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Falset, Robert Coll, explica que “és un espai diàfan pensat per complementar la programació d’activitats dirigides als joves amb un espai d’oci i aprenentatge”. I és que el nou Espai Jove consta d’una zona amb televisor, ordinadors, futbolí i una taula de ping-pong, una altra amb taules i cadires i una terrassa.

La creació de l’Espai Jove era una demanda que ja va fer l’Ajuntament Petit en el seu primer any així com també de diversos col·lectius de joves del municipi. Malgrat ja s’havia intentat impulsar-lo en altres ocasions, Coll destaca que darrere del nou espai jove hi ha un projecte per al foment d’activitats dirigides als joves i també per a l’autogestió de l’espai. “Hem treballat un projecte de dinamització i gestió de l’espai que és pioner i creiem que pot funcionar bé ja que té per objectiu que els joves siguin capaços d’autogestionar l’espai, a base de programar activitats i fer-los participar”.

Així mateix, Coll afirma que una de les primeres accions que es duran a terme des de l’Espai Joves busca fomentar la participació dels joves en les entitats locals fent tastets de les activitats que realitzen.

espaijove

Publicitat