Informatiu cap de Setmana 23-03-2024

Del 29 de maig al 15 de juny es desenvoluparà el projecte “Botigueja i compra en català”, impulsat pel Servei Comarcal de Català del Priorat. Es tracta d’un joc de pistes que portarà els alumnes de català i aprenents del Voluntariat per la llengua de la localitat a diverses botigues de Falset per practicar-hi la llengua. El premi serà un lot de productes cedits per les mateixes botigues participants.

L’objectiu d’aquest innovador projecte és donar a conèixer el comerç local a les persones nouvingudes i evidenciar que es pot comprar i vendre en català encara que el client el parli amb dificultats. La directora del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus (CPNL), Anna Saperas, explica que “és una iniciativa pensada perquè els alumnes que estan aprenent a parlar en català s’adonin que són capaços d’anar a comprar i expressar-se en llengua catalana”.

En aquest sentit cal recordar que el 2022 hi va haver 61 inscripcions als cursos presencials de nivell inicial i bàsic al Priorat. Des del CPNL destaquen que "és fonamental que aquestes persones que fan un curs trobin oportunitats de parlar en català a la seva vida quotidiana, ja sigui amb els seus convilatans ja sigui en activitats habituals com la d’anar a comprar".

Està previst que el dia 20 de juny, l’últim dia de classe, es doni a conèixer el guanyador del joc i se li lliuri el premi.

Captura de Pantalla 2023 06 01 a les 8.30.23

Publicitat