Informatiu cap de Setmana 27-04-2024

L’Ajuntament de Falset treballa en el nou Pla Local de Seguretat Viària per al període 2024-2027. Amb el suport del Servei Català de Trànsit, els objectius d'aquest pla són reduir l'accidentalitat del municipi, proporcionar criteris de seguretat viària homogenis al llarg de tot el recorregut de les persones conductores i vianants, i protegir aquelles més vulnerables. A més, el pla té en compte també la planificació i coordinació de campanyes informatives i educatives sobre la importància de la seguretat viària.

El regidor de Seguretat i Mobilitat del consistori falsetà, Antoni Muntané, destaca en declaracions a Ràdio Falset que “hem detectat diversos punts del municipi que tenen un cert grau de perillositat i que convé planificar”. “Per això hem elaborat aquest pla, que és una important que ens ajudarà a garantir la seguretat a la via pública”, afeigeix.

En aquest sentit, el pla proposa actuar en quatre punts del municipi. Per una banda, a la intersecció de l'avinguda Priorat amb el carrer de l'Escorxador i el camí del Cementiri, en un tram del carrer de l'Era i el carrer Santa Joaquima de Vedruna i a la zona de l’entrada a Falset per l’Avinguda Ignasi Rull. “En aquests punts hi millorarem la senyalització mentre que, a més, a la cruïlla de la carretera de Marçà amb l’avinguda Generalitat fins a la cooperativa ho limitarem a tan sols un sentit de circulació”, afirma.

Així mateix, Muntané explica que també actuaran als voltants d’alguns equipaments públics com són l’escola Antoni Vilanova o la zona del CAP i el parc de bombers. “Millorar la ciurculació al Tancat és important ja que hi ha equipaments com el CAP. La idea és que els carrers d’aquesta zona siguin d’un únic sentit. Això ens permetria habilitar un espai d’aparcament per a les urgències del centre mèdic i també ampliar en una seixantena de places l’espai destinat a l’aparcament de vehicles al carrer Mestral”, explica Muntané.

Per altra banda, el Pla Local de Seguretat Viària també contempla la supressió de barreres arquitectòniques, com per exemple a la intersecció entre els carrers de Baix, i Josep Campàs, o la instal·lació de noves pilones automàtiques que permetran reduir el trànsit en alguns dels carrers més concorreguts del centre de la la població.

Segons el regidor de Seguretat i Mobilitat, aquestes actuacions “es duran a terme de manera periòdica durant el mandat”.

falset2_0.jpeg

Publicitat