Informatiu cap de Setmana 14-12-2019

El Festival Terrer del Priorat posa el punt i final aquest dissabte a la seva tercera edició amb el concert d’Andrea Motis Quintet al Teatre l’Artesana de Falset. Bon dia Des que el Terrer va arrencar el passat 23 de setembre, artistes referents del panorama musical català com Judith i Meritxell Nedderman, David Carabén, el Petit de Cal Eril o Pepet i Marieta han passat per diversos municipis de la comarca per presentar els seus treballs. En parlem amb eun dels seus codirectors, Blai Rosés.

 

andrea motis

Aquest desembre, la Biblioteca Salvador Estrem i Fa  de Falset es vesteix per Nadal. Justament, demà dijous 12 de desembre al matí (10:30h), tindrà lloc la ja tradicional cantada de Nadales amb els alumnes més petits de l’Escola Antoni Vilanova.

El divendres dia 13 hi ha prevista la presentació del llibre “La memòria de l’aigua” de Montse Barderi a les 7 del vespre. A continuació, a les 8, el club de lectura es trobarà per parlar del Testament a Praga de Teresa Pàmies. Aquest 2019 s’ha celebrat l’any Pàmies en motiu del naixement de l’escriptora. En l’acte també hi participarà Montse Barderi, que també és comissària de l’any Pàmies.

Les activitats a la Biblioteca continuaran la propera setmana amb la trobada del club de lectura infantil, el dilluns dia 16 i el taller de Nadal previst per al dia 20. Recordar que per al taller cal inscripció prèvia. La Biblioteca també anuncia que romandrà tancada per vancances de Nadal del 23 de desembre a l’1 de gener.

desembrebiblio

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha obert la convocatòria dels ajuts destinats a l’aplicació del desenvolupament local participatiu Leader, corresponents a l’any 2019, per un import de 7,6 M€. Aquests ajuts, que enguany es convoquen per cinquena vegada, s’emmarquen en el Programa de desenvolupament rural de Catalunya (PDR) 2014-2020. El termini de presentació de sol·licituds serà fins al 15 de gener de 2020.

L’objectiu principal d’aquests ajuts és fomentar la realització d’inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals i la creació i/o el manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves. S’adrecen principalment a actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i el desenvolupament de microempreses i pimes, el foment d’activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural.

Els ajuts destinats a aquesta cinquena convocatòria 2014-2020 tenen caràcter de cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i seran a càrrec d’una partida pressupostària del Departament dotada amb un import màxim de 4.370.000 euros per a l’any 2021, la qual cosa suposa el 57% del finançament d’aquests ajuts. La resta, 3.296.666 euros, serà a càrrec del fons FEADER, cosa que representa el 43% del finançament.

El programa Leader preveu per al Consorci per al Desenvolupament Rural del Camp, que inclou, entre d’altres, la comarca del Priorat, una dotació pressupostària de 721.338,08€.

Publicitat
feed-image Subscriu-te al canal de notícies de Ràdio Falset