Butlletí informatiu 02-08-2017

Les visites culturals al Priorat durant el mes de juliol han registrat un lleuger augment en relació al mateix període de l’any anterior segons les dades recollides per alguns dels principals atractius de la comarca, com ara la Cartoixa d’Escaladei, el Museu de les Mines de Bellmunt o les visites a Siurana.

En el cas de la Cartoixa d’Escaladei, el mes de juliol ha rebut prop més de 2.400 visites, un 15% més que el juliol de l’any anterior. L’increment de visites s’ha notat al Museu de les Mines de Bellmunt, que ha vist passar més de 660 persones el darrer mes, també un 15% més que l’any passat. A Siurana, per la seva banda, les visites guiades que s’hi organitzen al cap de setmana han fregat les 250 persones quan, en el mateix període l’any anterior, se’n van comptar 200.

Menció a part mereixen les visites guiades a les pintures rupestres de Capçanes, que s’han posat en marxa aquest 2017. En el període de març a juliol, en el qual s’han dut a terme unes 23 visites, ja han gaudit de la proposta més de 370 persones.

Les dades han estat facilitades a l’Oficina de Turisme del Priorat i concorden amb l’augment del volum de consultes ateses a l’oficina relacionades amb els atractius culturals i patrimonials del Priorat.

 

WhatsApp Image 2017 08 08 at 11.55.31

L'arqueòloga i investigadora Margarida Genera col·laborarà de manera altruista amb l’Institut de Cultura i Patrimoni de Falset. En el conveni signat amb el consitori, la doctora Genera es compromet a aportar de manera desinteressada els seus coneixements d’arqueologia i sobre el territori. Cal tenir present que l’àmbit geogràfic del Priorat i voltants ha centrat les seves recerques des de fa més de 40 anys.

Margarida Genera s’encarregarà principalment de la recepció de la col·lecció de peces provinents del Centre d’Estudis Falsetans, a fi de fer-ne l’inventari i catalogació. Genera “ens aportarà els seus coneixements i ens ajudarà en aquesta important tasca de recepció de peces i inventari, una tasca amb la que contribuirem a posar en valor el patrimoni i la cultura del nostre poble”, explicava el regidor de cultura Carlos Brull.

L’Institut de Cultura i Patrimoni de Falset, constituït a finals del passat 2016, és un organisme autònom creat per l’Ajuntament amb la finalitat de catalogar, conservar i difondre els materials culturals provinents de la col·lecció del Centre d’Estudis Falsetans i crear un Museu de Falset i Comarca.  De la mateixa manera, és l’encarregat de gestionar la política cultural del municipi, d’acord amb els objectius i les estratègies establerts en el Pla de Cultura.

conveni icp

Aquesta setmana han quedat enllestides les obres de conservació i manteniment del camí (número 4201) que connecta els Guiamets i la carretera N-420, i que es tracta d’una via de comunicació de primer ordre tenint en compte que fa funció de carretera i hi ha trànsit rodat. Els treballs han estat impulsats pel Consell Comarcal del Priorat i van sortir a licitació el passat mes de novembre. El projecte ha representat una inversió de 57.796,10 euros (sense IVA).

 

La prioritat del govern del Consell a l’hora d’impulsar aquestes inversions de manteniment i conservació en els camins de la comarca passa per prioritzar aquells camins de primer ordre que fan funció de carreteres i on, per tant, hi ha trànsit rodat i transport escolar. En aquest sentit, els anys anteriors s’han impulsat obres de millora dels camins asfaltats entre Toroja del Priorat, Escaladei i la Morera de Montsant; i entre Bellmunt del Priorat, el Masroig, el Molar i el Lloar.

IMG 7323

feed-image Subscriu-te al canal de notícies de Ràdio Falset
Publicitat