Informatiu cap de Setmana 25-05-2019

Junts per Falset va presentar ahir dimecres la seva candidatura per a les eleccions municipals del proper diumenge. Pel seu candidat, César López, “Falset necessita un canvi i, per tant, la millor opció és votar Junts per Falset”. López va repassar algunes de les seves principals propostes com ara donar ajudes per a la rehabilitació de façanes, fer les voreres d’alguns carrers més amples i una millora integral de la circulació al municipi.

Així mateix, Junts per Falset proposa la creació d’un alberg de joventut a l’edifici de la residència antiga, la creació de la figura del defensor del poble i d’un pla d’estalvi d’aigua.

El candidat de la formació de Puigdemont va explicar com s’havia format la seva candidatura. “Quan m’ho van proposar, vaig dir que només hi aniria si tenia un bon equip”, va afirmar, i va afegir que va pesar molt la seva “estima per Falset” i que té temps per dedicar-se al poble.

La número quatre de la llista, Ikram Abeddar, va intervenir per explicar que es presenta amb la intenció d’ “aportar una visió més jove” i amb la voluntat de “gestionar la multiculturalitat des de l’administració pública”.

L’acte va comptar també amb la presència del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública que va anunciar que “en l’època de la revolució digital, cal millorar la connectivitat”. En aquest sentit, es va comprometre a que la fibra òptica arribi a totes les capitals de comarca, per tant, també a Falset, entre aquest 2019 i el 2020. Puigneró va definir la millora d’aquestes infraestructures com “una mesura molt eficaç contra el despoblament”.

Així mateix, el conseller de Polítiques Digitals, va destacar la importància dels consistoris en el procés per aconseguir la república catalana. “Sense els ajuntaments no hagués estat possible obrir les escoles l’1 d’octubre”, va afirmar. En aquest sentit, el conseller va demanar el vot per a Carles Puigdemont en les eleccions europees, ja que “encarna l’esperit de l’1O” i representa la “lluita per Catalunya i per l’Europa dels drets dels ciutadans”.

jxfalset

Independents del Priorat- Acord Municipal- Esquerra republicana va celebrar aquest dimecres un acte de presentació de les candidatures que la formació presenta a la comarca per a les municipals d’aquest diumenge. Els republicans es presenten, en aquesta ocasió, a 13 municipis, tres més que en els comicis anteriors.

Segons el cap comarcal d’ERC al Priorat, Jordi Sabaté, les candidatures vinculades a la formació liderada per Oriol Junqueras aspiren a fer el ple i aconseguir les tretze alcaldies. “Fa quatre anys ens vam presentar a 10 municipis, i vam aconseguir 10 ajuntaments. Enguany esperem que siguin els 13”, afirmava Sabaté.

Així mateix, el cap comarcal dels republicans destacava que “les sensacions són molt positives de cara a tenir una molt bona representació a la comarca”.

Entre les novetats d’enguany, Esquerra es presenta a Ulldemolins, feu de Convergència amb una alcaldessa històrica com és Misericòrdia Monlleó. Segons Sabaté, la candidatura d’Ulldemolins Batega “és jove, molt preparada i, sobretot, amb molta il·lusió” i es mostrava convençut de que obtindran un molt bon resultat.

Visita del conseller Alfred Bosch

L’acte, celebrat al teatre l’Artesana, va comptar amb la presència del conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, que va donar tot el suport a les candidatures dels diversos pobles “perquè la gent s’ho mereix” i “perquè, al final, les coses es poden canviar, sobretot, des dels municipis”.

Esquerra s’enfrontarà en la majoria de pobles del Priorat a la candidatura de Junts per Catalunya. Segons Bosch, “són dos projectes diferents” però que, malgrat tot, “hem de procurar entendre’ns i posar-nos d’acord en les coses de país”.

Finalment, el conseller va destacar la força que l’independentisme té a la nostra comarca. “El dia que totes les comarques siguin com el Priorat, tindrem a tocar la república catalana”, va dir. Així mateix, va afegir que la comarca “no és republicana perquè sí, sinó perquè s’ha fet molt bona feina gràcies a una gent molt pencaire”.

erc

Independents per Falset va presentar ahir al vespre la seva candidatura i el seu programa de cara a les eleccions municipals del 26 de maig. El seu cap de llista, Carlos Brull, va explicar que el projecte dels Independents, que va néixer el 1995, “és un projecte col·lectiu” i que els seus integrants “tenen un gran esperit de treball”.

Brull va afirmar que l’objectiu de la seva candidatura és la continuïtat. Per l’alcaldable “en aquests quatre anys hem fet moltes coses i a més hem aconseguit millorar les finances de l’ajuntament”.

El candidat dels Independents per Falset va voler destacar, també, “l’equipàs” que l’acompanya. Brull va destacar que són “un equip amb molta il·lusió, experiència, imaginació, un punt necessari d’ambició però que toca de peus a terra”.

Durant l’acte també es van presentar alguns dels punts més destacats d’un programa electoral que es divideix entre les coses que faran i les que volen fer. Entre les coses que es comprometen a fer hi destaquen, entre d’altres, la construcció de la sala de rehabilitació, la millora de la pista del poliesportiu, la rehabilitació de la font del Batlle, l’obertura de la Casa de la Festa o la dinamització de l’espai jove. També el suport incondicional en la defensa del riu Siurana.

Així mateix, entre les coses que als Independents els agradaria fer hi ha la rehabilitació integral de la piscina, la construcció de tres rotondes per tal de que els vehicles redueixin la velocitat per l’interior de la població, la compra de l’edifici de la Falbar o la pavimentació de diversos carrers.

L’acte va acabar amb la presentació de la rumba dels Independents per Falset.

independentsbona

Publicitat
feed-image Subscriu-te al canal de notícies de Ràdio Falset