Informatiu cap de Setmana 04-08-2018

La Festa Major de Falset ja és a tocar i és per això que a Ràdio Falset hem volgut parlar amb el regidor de Festes de l’Ajuntament, el senyor Joan Coll. Amb ell hem conversat sobre totes les activitats que s’han organitzat per aquests dies, les principals novetats i també els esdeveniments més tradicionals.

Podeu escoltar l’entrevista a continuació:

banner festa major 2018

L'alcalde de Falset, Jaume Domènech, anunciarà per la Festa Major si es torna a presentar a les eleccions municipals del 2019. El batlle de la capital del Priorat ho ha anunciat en una entrevista a Reusdigital.cat en la que també parla sobre els quatre anys que porta al capdavant del consistori i on ha mostrat preocupació per la problemàtica sobre els recursos hídrics del municipi i de la comarca. Així mateix, també parla sobre la llei de barris i equipaments que el municipi està impulsant com l'espai jove o el museu de Falset i comarca, que està previst que s'inauguri el proper mes de setembre. En l'entrevista Domènech també anuncia que l'Ajuntament esta buscant la manera d'adquirir l'edifici de l'antiga Falbar. 

 "El dia de la festa major ho anunciaré; sempre espero a la festa major, quan fem el pregó de festa a la plaça. Ara ho estic començant a meditar i aquell dia ho anunciaré definitivament". Així s'explicava, Domènech, sobre si tornarà a encapçalar la llista d'Independents per Falset a les eleccions municipals de l'any vinent. Amb tot, l'alcalde de Falset afirmava que "hem de tenir present que a la vida tot té un començament i un final i, per tant, també he de començar a pensar en els anys que han passat, que no m’han perdonat".

En l'entrevista a Reusdigital.cat, Domènech també s'ha mostrat preocupat pels problemes hídrics del poble i de la comarca. "Tot i que s’han fet coses, el problema no està solucionat. L’any passat, el mes d’agost, es van fer dos pous que hi han ajudat, però el problema és que si no tenim pluges intenses, no ho podrem solucionar", explica, i afegeix que una possible solució passaria per "portar l’aigua que tenim fixada en el projecte d’Acuamed, però cada vegada la veig més lluny. S’ha localitzat un pou molt important a la zona del Masroig que fins i tot té filtracions del riu Ebre, i això seria la solució".

Una altre dels punts destacat de l'entrevista ha estat quan Domènech ha fet referència al futur de l'edifici de l'antiga Falbar. "Estem a punt de tancar un acord sobre una acció de compra", afirma, tot i que afegeix que "qui ha de decidir és el poble". Segons l'alcalde, una opció seria ubicar allà "associacions, sales polivalents, policia local, oficiones municipals, serveis tècnics...".

*Imatge d'arxiu de l'alcalde de Falset, Jaume Domènech.

jaumedomenech

L’Ajuntament de Falset vol mostrar el seu ple rebuig al segon transvasament d’aquest estiu del pantà de Siurana al de Riudecanyes, efectuat els darrers dies, i que ha representat tornar a deixar l’embassament de Siurana en un 14% de la seva capacitat mentre que la de Riudecanyes se situa al voltant del 50%. L’alcalde de Falset, Jaume Domènech, va afirmar en un comunicat que “és una veritable vergonya que quan la situació del riu Siurana i del seu embassament és alarmant i el Priorat mostra la seva preocupació fermament, segueixin fent-se transvasaments com si aquí no passés res amb el beneplàcit i el consentiment de l’Agència Catalana de l’Aigua i de la Generalitat de Catalunya”.

Domènech opina que “és evident que hi ha uns ajuntaments, uns interessos i un territori als qual l’administració fa més cas que al conjunt dels ajuntaments, els ciutadans i els agricultors del Priorat”. Alhora, va ratificar el compromís de l’Ajuntament en la lluita per mirar de “capgirar la política hídrica de la comarca, que tolera que un 95% de les aigües del riu Siurana es transvasi cap a l’embassament de Riudecanyes mentre que a la comarca del Priorat, que coincideix amb la conca natural del riu, hi hagi pobles que passem set”.

L’Ajuntament de Falset ja va aprovar una moció en defensa del riu Siurana, en considerar que la situació és greu i que es tracta d’un afer comarcal. “Tots els municipis del Priorat hem de ser conscients que aquest no és un problema exclusiu d’un poble o d’un altre, sinó que és un problema de tots els municipis i de tots els seus habitants”, afirmava l’alcalde. En opinió de Domènech, “és inexplicable que els pobles de la conca del riu Siurana patim set i veiem com els aqüífers se’ns assequen i no es recarreguen, com és el cas de Falset, mentre que l’aigua se’n va cap a una altra conca que, en aquests moments, té al seu abast altres fonts de subministrament”.

Publicitat
feed-image Subscriu-te al canal de notícies de Ràdio Falset