Butlletí informatiu 19-07-2017

El descarrilament d'un tren de mercaderies a la línia R15 a l'altura de Capçanes continua provocant reaccions i queixes dels usuaris i dels partits polítcs. L'últim a fer-ho ha estat la CUP del Priorat, que en un comunicat denuncia la "deixadesa i el total abandonament" que pateix la R15 al seu pas per la comarca. El comunicat afirma que "no pot ser que una de les poques infraestructures de transport públic que tenim pateixi aquest abandonament" i  reivindica que "les persones de les nostres comarques han de poder gaudir de l'ús del transpor públic de la mateixa manera que la resta del territori".

En declaracions a Ràdio Falset, l'alcalde dels Guiamets i membre de la CUP Priorat, Miquel Perelló, posava de manifest la manca d'inversions a la línia i exigia que es posi fi al "desmantellament de la línia". Així mateix, Perelló també es manifestava a favor de que la Generalitat assumeixi la gestió del tram català de la R15. "Nosaltres creiem en les infraestructures públiques, i com a tal, entenem que qui s'ha de fer càrrec de la gestió de la línia és la Generalitat". 

El comunicat dels cupaires també exigeix que les freqüències i els horaris s'adaptin a les necessitats dels usuaris i no als interessos econòmics," ja que fan un servei públic i es deuen a les persones".

 

El passat dimecres, l'ANC del Priorat va organitzar un acte per tal d'explicar a la població la llei que ha de permetre poder celebrar el referèndum d'autodeterminació del dia 1 d'octubre. L'acte, celebrat a la sala d'actes del Consell Comarcal, va comptar amb la presència de Carles Prats, diputat de Junts pel Si al Parlament, que va explicar que el referèndum impulsat per la Generalitat serà "vinculant i amb garanties". Així, el diputat va exposar que la llei "inclou les mateixes garanties que qualsevol altre procés electoral" i que a més a més, inclou dos nous elements com són la creació de la Sndicatura Electoral de Catalunya, un òrgan independent que ha de vetllar per la transparència del procés, i per l'altra, també, la creació una comissió d'observació internacional "perquè des de l'exterior es pugui veure que és un procés totalment escrupulós i pulcre".

Així mateix, Prats es va mostrar convençut que el Tribunal Constitucional no podrà tombar la llei ja que la llei que s'aprovarà al Parlament a finals d'agost "està per sobre de qualsevol altra llei que la contravingui i l'aplicarem igualment". 

Sobre que passarà el dia 2 d'octubre si el "Sí" s'imposa en el referèndum, Prats afirma que "el Parlament procedirà a proclamar la independència i s'iniciarà el procés constituent de la nova república catalana".

La xerrada s'emmarcava dins del conjunt d'actes simultanis celebrats a més d'una quarantena de municipis i ciutats de Catalunya. 

WhatsApp Image 2017 07 20 at 19.52.15

 

 

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha ajudicat la redacció del projecte constructiu per rehabilitar la depuradora del barranc de la Vila a Masroig. El contracte s’ha adjudicat per un import de 22.385 euros i tindrà una durada de quatre mesos. El nou projecte haurà de contemplar i definir un nou pretractament, el tractament primari i la posada en servei de la planta, actualment construïda però sense haver estat activada. També caldrà que el nou projecte tingui en compte les necessitats de sanejament actuals i futures del sector al que donarà servei.

 

masroig

 

 

feed-image Subscriu-te al canal de notícies de Ràdio Falset
Publicitat