Butlletí informatiu 17-05-2017

Els Guiamets va celebrar el passat cap de setmana unes jornades de memòria històrica en les que es va voler homenatjar els guiametans morts ens els bombardeigs durant la Guerra Civil i als que foren víctimes de la repressió franquista. En l’acte, celebrat al cementiri del municipi, es van descobrir dues plaques en memòria de les víctimes. “Creiem que amb la descoberta d’aquestes plaques, no hi haurà cap de les persones que per dissort van perdre la vida, que no tingui un esment al cementiri municipal”, explicava l’alcalde i historiador, Miquel Perelló.

L’acte també va comptar amb els parlaments de Montse Giné, presidenta de l’Associació de Víctimes de la Repressió Franquista de Tarragona i Albert Sabaté, president de No Jubilem la Memòria. Giné va agrair a l’Ajuntament “la valentia per celebrar un acte com aquest” i va destacar que “encara queda molt per fer per reparar la memòria de les víctimes de la dictadura”. Sabaté, per la seva banda, va destacar el fet que “els Guiamets és el primer poble del Priorat que homenatja les víctimes del franquisme”.

Al llarg del cap de setmana es van celebrar diverses xerrades i presentacions  així com també una excursió pels espais de la guerra civil del terme municipal dels Guiamets, com una cova on hi va haver instal·lats els brigadistes internacionals o l’estació del tren, que va acollir el tren hospital i l’hospital de sang durant el conflicte. 

WhatsApp Image 2017 05 20 at 14.39.221

A una jornada perquè s’acabi la lliga, el Falset Esportiu es va assegurar la segona plaça que li permet jugar la promoció d’ascena a la 2a catalana. Els falsetans es van imposar per 3 gols a 0 a La Floresta gràcies als gols de Josep Maria Prous, Jaume Guiu i Mustapha Amghar.

En la part baixa de la classificació, el Porrera va empatar a 2, amb un doblet de Josep Ferrando, contra el Pare Manyanet i és 16è amb 24 punts. L’equip prioratí té els mateixos punts que el Montr-roig, i els dos equips es disputaran en l’última jornada la plaça de promoció per evitar el descens que hi ha en joc. El Porrera haurà de guanyar a la Floresta o aconseguir el mateix resultat que el Mont-roig per no baixar directament a 4a catalana.

Pel que fa al juvenil del Falset, els nois de la capital del Priorat van perdre contra el Santes Creus per 4 gols a 1 i cauen fins a la 13a posició. En l’última jornada, el Falset rep a la Pobla de Mafumet el proper dissabte a les 17:30h.

En futbol sala, el Priorat Nord va perdre per 1-7 contra el Bar Restaurante Ocean la Pineda. Els de Cornudella acabaran la temporada com a cuers independentment del que facin en l’última jornada contra el Serveis Agrícoles Casals de Tortosa.

Tercera Catalana ( Grup 2)

Falset Esportiu 3 : 0 La Floresta

Porrera  2 : 2 Pare Manyanet

Primera Divisió Juvenil (Grup 10)

Santes Creus 4 : 1 Falset Esportiu

Primera Catalana Futbol Sala (Grup 6)

Priorat Nord 1 : 7 Bar Restaurant Ocean la Pineda

El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació destinarà 6,7M€ al Pla de competitivitat de les cooperatives agràries de Catalunya. Així ho ha anunciat avui la consellera Meritxell Serret en la cloenda de l’Assemblea Nacional de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), que s’ha celebrat aquest divendres a Falset i ha aplegat unes dues centes persones.

Una de les principals novetats del Pla de competitivitat de les cooperatives, treballat conjuntament amb el sector, és l'impuls a les plataformes de comercialització, que poden agrupar cooperatives, societats agràries de transformació o societats mercantils sempre que més del 50% del capital social sigui de cooperatives agràries. A més de potenciar la concentració de l’oferta de productes agroalimentaris, el Pla també preveu altres novetats, com són l’establiment de ratis de competitivitat i eficiència, la formació dels consells directius i l’ajut als estudis previs de viabilitat.

La consellera Meritxell Serret ha remarcat que "treballem plegats per avançar i aprofitar al màxim totes les oportunitats que tenim per a fer front als reptes de futur". "Si les cooperatives teniu èxit en els vostres projectes, assegurem l'èxit del sector i del desenvolupament del país, ja que sou una peça clau per a la cohesió socioeconòmica del territori", ha afirmat.

serret 

feed-image Subscriu-te al canal de notícies de Ràdio Falset
Publicitat