Informatiu cap de Setmana 13-10-2018

Aquesta setmana s’han fet públics tots els sous dels alcaldes i regidors arreu de l’Estat. Segons les dades del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, a la nostra comarca l’alcaldessa que percep una retribució més elevada és la d’Ulldemolins. Misericòrdia Montlleó guanya 24.375 euros a l’any per realitzar la seva tasca de manera parcial.

La segueixen l’alcaldessa de la Morera de Montsant, Meritxell Martorell, que per dedicar-se exclusivament a ser alcaldessa percep un total de 12.398,76€ a l'any, i l’alcalde de Bellmunt del Priorat, Josep Maria Torné, que percep un total de 11.790€ amb una dedicació parcial.

Només cinc dels 23 alcaldes de la comarca no perceben un sou. Són l’alcalde de Falset, Jaume Domènech, el del Molar, Alfred Grifoll, el dels Guiamets, Miquel Perelló, el de la Torre de Fontaubella, Jaume Rofes, i el de la Vilella Alta, Marc Vinyes.

A més a més, fins a tres regidors cobren per dedicar-se parcialment a les tasques que tenen als consistoris. Així doncs, dos regidors de Poboleda cobren 3.600€ i 1.400€ respectivament i un del Lloar guanya fins a 1861,17€.

Municipi Alcalde Sou
Ulldemolins Misericòrdia Monlleó 24.345
La Morera de Montsant Meritxell Martorell 12.398
Bellmunt del Priorat J.M. Torné 11.790
Torroja del Priorat Montserrat Rosario 10.339
Capçanes Carlota Vallès 10.228
La Figuera J.M. Porqueres 9.918
Cornudella de Montsant Salvador Salvadó 9.846
Poboleda Josep Maria Díaz 9.360
Gratallops Xavier Gracia 9.299
Porrera Jonàs Macip 9.299
La Vilella Baixa Jordi Sabaté 9.299
Cabacés Ricard Masip 9.292
Margalef Joaquim Vila 8.603
El Lloar Jaume Montalbo 7.528
La Bisbal de Falset Sergi Masip 6.261
Falset Jaume Domènech 0
Els Guiamets Miquel Perelló 0
El Molar Alfred Grifoll 0
La Torrer de Fontaubella Jaume Rofes 0
La Vilella Alta Marc Vinyes 0
El Masroig Ferran Masip Sense Dades
Pradell de la Teixeta Mar Amorós Sense Dades
Marçà Ma. Del Carme Folch Sense Dades


*L'alcaldessa d'Ulldemolins, Misericòrdia Montlleó. Foto: www.ulldemolins.cat

cori

 

 

El passat diumenge es van inaugurar les noves instal·lacions de l’escola de música de Falset, que s’ubicaran a la Casa de la Música, al carrer Davall. En l’acte hi van intervenir l’alcalde de Falset, Jaume Domènech, el diputat de cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella, el president del Consell Comarcal del Priorat, Jordi Sabaté, el president de l’Associació musical Vila de Falset, Josep Àngel Mestre, i el director de la banda de música, Carles Capseta.

L’alcalde de Falset va destacar la importància de la nova escola ja que representa l’aposta per la cultura que ha fet el consistori. Segons Domènech “la cultura és el millor llegat que podem deixar a les generacions futures i a més és el que ens dóna un segell d’identitat com a poble”.

Així mateix Domènech va voler posar de relleu, també, que la rehabilitació de l’edifici de la casa Pàmies i la seva conversió en escola de música, juntament amb la biblioteca i el condicionament dels rentadors, que es tirarà endavant properament, “deixarà un conjunt cultural important” en aquest sector del municipi.

En aquest mateix sentit es va expressar el diputat de cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella, que va destacar que “amb aquesta escola de música, Falset acabarà de complementar tota la vitalitat cultural que ha de tenir una capital de comarca”.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Priorat, Jordi Sabaté, va destacar que la nova escola “ofereix unes magnífiques instal·lacions que permetran mantenir i millorar la tasca realitzada a la comarca per part de l’Associació musical Vila de Falset”.

Tan el president de l’Associació musical com el director de la banda van dedicar unes paraules d’agraïment per haver aconseguit la nova escola de música. Josep Àngel Mestre, va destacar que després de molts anys i reivindicació “per fi tenim escola nova” i va explicar que el principal objectiu de l’associació “serà formar als joves per poder nodrir de músics la banda de música de Falset”.

El director de la banda, al seu torn, va explicar que la nova escola “és el fruit de moltes il·lusions i de gairebé quatre anys de feina”. Així mateix va agafar el compromís perquè l’escola de música “esdevingui un referent a nivell local i comarcal”.

escola de musica

Empat a un gol del Falset Esportiu en la seva vista al camp del Montbrió aquest cap de setmana. Tot i avançar-se al marcador gràcies a un gol de Joan Avante al minut 33, el Falset va acabar cedint l’empat al minut 89. Amb aquest empat el Falset cau fins a la cinquena posició amb 13. En la jornada d’aquest cap de setmana els falsetans reben a la Floresta, diumenge a les dotze del migdia al Nou Domènech Aragonès.

Nova derrota del Porrera, que va caure per la mínima en la seva visita al camp del Salou. Els prioratins continuen amb la seva mala ratxa de resultats i es mantenen quinzens a la taula amb tan sols 2 punts. En la propera jornada, el Porrera rep al Maspujols, dissabte a les 17h.

El juvenil del Falset, per la seva banda, va debutar amb victòria a la lliga imposant-se per 3 gols a 2 a Les Borges del Camp. Pels falsetans van marcar Marc Tares, per partida doble, i Isac Escoda. Amb aquesta victòria els juvenils es col·loquen tercers a la classificació. El proper cap de setmana els nois de la capital del Priorat visiten el Mont-roig, aquest dissabte a les 16h.

Publicitat
feed-image Subscriu-te al canal de notícies de Ràdio Falset