Butlletí informatiu 15-11-2017

El passat 7 de novembre va tenir lloc la presentació d’una nova edició del Voluntariat per la llengua, una iniciativa que promou l’ús de la llengua catalana en àmbits quotidians amb la formació de parelles lingüístiques. Al Priorat s’han constituït fins a 6 parelles, tots els participants de les quals procedeixen del curs Bàsic 3 impartit pel Servei Comarcal de català del Priorat. 

En l’acte, la responsable del SCC del Priorat, Rosalia Vernet, va destacar la importància del programa Voluntariat per la llengua “per fomentar l’ús social de la llengua catalana, fer noves amistats, enriquir-se culturalment o perdre la vergonya a usar aquesta llengua”.

Així mateix, una de les opcions que tenen els participants en el programa per parlar en català és visitar els establiments que hi donen suport i que permeten que els aprenents, sols o acompanyats dels voluntaris, facin pràctiques lingüístiques en contextos reals. Actualment n’hi ha més de 40 a la comarca del Priorat i més de 300 si incloem també el Baix Camp.

Nou reconeixement  per als vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant en l’entrega de premis de la Guia de Catalunya 2018, que es va celebrar el passat dilluns al vespre a la sala Marquès de Comillas del Museu Marítim de Barcelona . El vi d’Altura Les Manyes 2014, elaborat pel celler Terroir al Límit, a la DOQ priorat, ha estat escollit com a Millor Vi Català i Millor Vi Negre de la 10a edició de l’entrega d’aquests premis amb una puntuació de 9,81 sobre 10.

Així mateix, també han estat reconeguts els vins de la DO Montsant,  De Calpino 2016, del celler Mas de l’Abundància com a millor vi blanc amb un 9,8, mentre que Mistela Molt Vella del Celler Masroig va guanyar el Premi La Guia 2018 al Millor Vi Dolç, amb un total de 9,74 punts. La Guia de Vins de Catalunya va ser creada fa 10 anys per Sílvia Naranjo i Jordi Alcover i enguany recull 1.500 referències de totes les denominacions d'origen catalanes i també vins sense DO.

En la gala del passat dilluns es van donar a conèixer diverses novetats com per exemple la creació d'una Guia online que estarà disponible cap a la primavera i que en català i anglès pretén internacionalitzar els vins catalans.

Nou reconeixement  per als vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant en l’entrega de premis de la Guia de Catalunya 2018, que es va celebrar el passat dilluns al vespre a la sala Marquès de Comillas del Museu Marítim de Barcelona . El vi d’Altura Les Manyes 2014, elaborat pel celler Terroir al Límit, a la DOQ priorat, ha estat escollit com a Millor Vi Català i Millor Vi Negre de la 10a edició de l’entrega d’aquests premis amb una puntuació de 9,81 sobre 10.

Així mateix, també han estat reconeguts els vins de la DO Montsant,  De Calpino 2016, del celler Mas de l’Abundància com a millor vi blanc amb un 9,8, mentre que Mistela Molt Vella del Celler Masroig va guanyar el Premi La Guia 2018 al Millor Vi Dolç, amb un total de 9,74 punts. La Guia de Vins de Catalunya va ser creada fa 10 anys per Sílvia Naranjo i Jordi Alcover i enguany recull 1.500 referències de totes les denominacions d'origen catalanes i també vins sense DO.

En la gala del passat dilluns es van donar a conèixer diverses novetats com per exemple la creació d'una Guia online que estarà disponible cap a la primavera i que en català i anglès pretén internacionalitzar els vins catalans.

feed-image Subscriu-te al canal de notícies de Ràdio Falset
Publicitat