Informatiu cap de Setmana 27-04-2024

L’entitat ecologista GEPEC va emetre un comunicat fa uns dies en què manifesta la seva posició contrària a la massificació eòlica de les nostres comarques. En el text, l'organització afirma que Catalunya continua força “endarrerida” pel que fa a la implantació d’energies renovables i critica durament l’estratègia del govern de la Generalitat, que aposta per les energies netes “a canvi de destruir biodiversitat i paisatge, imposant un model basat en l’especulació i la compra de terrenys forestals a baix preu per a reconvertir-los en grans centrals de producció d’energia eòlica”. Segons els ecologistes en els territoris on s’han instal·lat parcs eòlics només s'ha aconseguit agreujar “el desequilibri territorial, la crisi identitària i el despoblament”.

GEPEC lamenta la mala planificació energètica del país i estableix que el nou decret “s’ha tramitat de forma opaca, d’esquenes al territori, amb una participació ciutadana irrisòria, sense consens, de forma completament arbitrària i des d’una perspectiva aliena a la realitat socio-econòmica dels municipis i comarques catalanes”. Així mateix, posen en evidència les afectacions que aquesta provoca en la biodiversitat. Segons indiquen els darrers estudis, hi ha 47 espècies d’aus protegides que es troben en perill per la inacció de l’administració catalana, afirma l’organització.

Finalment, també afegeixen que tota aquesta política respon a que “darrera de les “marques verdes” que defensen un model d’implantació eòlica massificada en terrenys forestals d’alt valor natural i paisatgístic, hi ha el gran capital dels bancs i multinacionals”.

Foto: Parc eòlic del Collet del Feixos (Wiquipèdia)

Parc Eolic Collet dels Feixos

Publicitat