Informatiu cap de Setmana 27-04-2024

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset

Les diferents comissions ciutadanes del Priorat que han convocat una consulta sobiranista realitzaran un acte de presentació conjunt demà dissabte dia 10 a Porrera, a les 6 de la tarda, a l'ermita de sant Antoni.

Jonàs Macip, portaveu de Poorera Decideix, explica com es desenvoluparà la presentació.

Jonàs Macip

 

L'objectiu és donar a conèixer entre la gent de la comarca el dret a decidir de la nació catalana i motivar-los a participar mitjançant el seu vot en la consulta del proper 25 d'abril. A banda d'això, les diferents comissions pretenen compartir experiències, enfortir la seva relació i animar altres pobles de la comarca a que promoguin entre els seus veïns una consulta d'aquest tipus.

Apuntem que els municipis en els que s'exercirà el vot el proper 25 d'abril són Porrera, Capçanes, Poboleda, La Vilella Alta, la Vilella Baixa, els Guiamets i Cornudella.

Seguim parlant de presentacions, en aquest cas literàries, perquè la Biblioteca Salvador Estrem i Fa de Falset acull avui, a partir de les 8 del vespre, dues presentacions en una. Primer serà el torn de El falsari, la recent obra de Toni Orensanz, que recull històries de Falset i la comarca, a mig camí entre la realitat i la ficció, i que anirà a càrrec de l'actor Fermí Fernàndez.

Toni Orensanz ens feia ja un petit apunt de l'obra recentment publicada.

Toni Orensanz

 

I després de El falsari es presentarà la Comèdia de Falset, una reedició de l'Arxiu Comarcal del Priorat i l'Ajuntament de Falset, d'aquesta obra de teatre de Conrad Roure, publicada per primer cop el 1869. En el pròleg d'aquesta reedició, que ha anat a càrrec del mateix Toni Orensanz, es repassa la figura de Roure, el context en el que es va estrenar aquesta peça a Barcelona i la possible vinculació de l'obra amb la dita "això acabarà com la comèdia de Falset".

I acabem l'informatiu d'avui recordant que aquest diumenge al matí tindrà lloc la 19a Festa de l'Arbre, que organitzen el Centre d'Estudis Falsetans i l'Ajuntament de Falset i que aquest any, a banda de la tradicional plantada, tindrà per objectiu la neteja de l'entorn de Sant Gregori i Sant Cristòfol.

I fins aquí el butlletí d'avui. Gràcies per la vostra atenció.

Publicitat