Informatiu cap de Setmana 18-05-2024

Fort augment de l’atur al Priorat durant l’octubre. Si el passat setembre la xifra de desocupats havia estat notícia per experimentar un descens de 41 persones, aquest més la tendència ha estat a l’inversa i 47 persones han passat a formar part del col·lectiu sense feina. El Priorat té en aquests moments 509 desocupats, 96 més que a l’octubre de 2009. Els serveis i la indústria, els sectors que aglutinen més aturats a la comarca, són també els que més han augmentat durant l’octubre. Entre tots dos agrupen el 70% de les persones sense feina al Priorat.

Si posem l’ull en la nacionalitat dels desocupats de la comarca, observem que el 80% són espanyols, també el col·lectiu que més nombre d’aturats a generat durant el més passat, i només un 20% són estrangers comunitaris i no comunitaris.

Lògicament, Falset continua sent el municipi amb més veïns sense feina, ja n’hi ha més de 190, prop del 40 del total del Priorat.

Si ens fixem en la comarca veïna, la Ribera d’Ebre, aquesta també ha vist augmentar el nombre d’aturats, tot i que en una menor proporció. Només 13 persones s’han inscrit a les llistes de l’INEM, el que suma un total de 1298 aturats, 40 menys que ara fa un any.

Publicitat