Butlletí setmanal 13-12-2017

Benvinguts al butlletí intersetmanal de Ràdio Falset, 

Ens trobem en plena campanya electoral i els partits s’han posat tots a la feina per emportar-se el major nombre de vots possible, també a la nostra comarca. Esquerra Republicana de Catalunya al Priorat va organitzar un acte el passat dissabte a l’hostal Sport de Falset. Una vintena de persones es van reunir per escoltar al cap de llista de la demarcació de Tarragona, Òscar Peris, que va intervenir juntament amb Jordi Sabaté, cap d’ERC a la comarca i Carme Folch, candidata del Priorat a la llista del Parlament.

Llegeix més...

La Candidatura "Priorat- Montsant- Siurana, mosaic mediterrani" he estat acceptada aquest divendres per esdevenir patrimoni mundial de la UNESCO. El Consejo de Patrimonio Histórico ha donat el vistiplau a que la candidatura prioratina sigui presentada al Centre de Patrimoni Mundial de la UNESCO el proper mes de febrer. Si la candidatura és acceptada, seria reconeguda com a patrimoni mundial l'any 2019.

D’aquesta manera, doncs, la candidatura del Priorat acompanyarà a la del “Paisatge Cultural de Risco Caído i els espais sagrats de muntanya de Gran Canaria”, que ja va ser escollida el passat mes de març.

La proposta de candidatura, segons els requisits de la UNESCO, justifica el seu valor universal excepcional, en base als criteris V i VI establerts per la Convenció: per ser «un exemple eminent d’assentament humà tradicional, d’utilització tradicional del territori, representatiu d’una cultura i de la interacció humana amb l’entorn, especialment quan ha esdevingut vulnerable per l’impacte d’una mutació irreversible», i per «estar directament o materialment vinculat a esdeveniments o a tradicions vives, idees, creences o obres artístiques i literàries que tinguin una significació universal excepcional».

 

20160326 112501

Publicitat