Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts de nou al nostre butlletí informatiu.

La Generalitat de Catalunya ha tret a licitació les obres de millora del nou pont de Cornudella de Montsant, a la carretera C-242, que comunica aquesta localitat amb la Venta de Pubill.

Les obres tindran un pressupost de gairebé 600mil euros i un termini d'execució de quatre mesos. La data límit per a la presentació d'ofertes s'acaba el proper 1 de juny.

I ens quedem a Cornudella on aquest cap de setmana es va presentar el logo i el tríptic de la Ruta Agrària Modernista, una entitat amb seu a la cooperativa de Gandesa, que agrupa una colla de municipis catalans amb edificis agraris modernistes. La presentació es va fer en el marc de la reunió de la junta directiva d'aquesta organització, en la que es va decidir sobre la presentació de la ruta a Barcelona, així com a Tarragona, a les Terres de l'Ebre i a Arenys de Mar. A més, durant la propera tardor es presentarà una guia i en el primer trimestre del 2005 s'inauguraràla senyalització de la ruta.

Els municipis que formen part d'aquesta iniciativa són Falset, Cornudella, Gandesa, Pira, Sarral, Ulldecona, Barberà de la Conca i Arenys de Mar. Per dur a terme aquests projectes s'han creat diferents grups de treball: el de relacions, de promoció turística i relacions amb els mitjans de comunicació, de promoció de productes del camp, i de promoció cultural.

I acabem, explicant-los que la Fundació Manyà gestionarà el Programa Arrels a les Terres de l'Ebre, substituint la Fundació Pere Tarrés que fins ara s'havia encarregat de coordinar aquest programa a tot Catalunya. Sembla ser que el canvi es podria haver fet en un intent d'acostar les polítiques culturals al territori i perquè és una manera de potenciar la fundació universitària ebrenca Dr. Manyà que té una clara vocació territorial.

El Programa Arrels l'impulsa el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional de Catalunya, amb la participació dels Consells Comarcals de les comarques destinatàries i és un programa formatiu per fer arribar la cultura popular d'una manera prou rigorosa i, a la vegada, amena, a un ventall molt ampli de la societat. La tasca es fa a a través de cursos sobre formació artística i tècnica, gestió d'entitats, i animació cultural.

Per ara això és tot. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat