Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

L'entitat del Parc Natural del Montsant ha ofert a les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) dels municipis del Parc suport tècnic i logístic. L'objectiu d'aquest organisme és millorar les condicions mediambientals i rurals de cada terme. D'aquesta manera es pot coordinar les millores de senders i zones rurals entre altres coses, entre els municipis que formen part del parc.

En relació amb això, una altra proposta del Parc Natural del Montsant és la de crear una Agrupació de Defensa Forestal (ADF) que agrupi els tres municipis del parc que no disposen d'ADF i que són colindants: La Vilella Alta, La Vilella Baixa i la Figuera. El projecte, que s'ha fet arribar als ajuntaments i entitats de la zona, també inclouria als municipis del Lloar i El Molar, encara que no pertanyin al Parc Natural. De moment, els municipis estan estudiant la documentació sobre ajuts a les agrupacions facilitada pel Parc i els ajuntaments han d'entregar les dades necessàries per saber si cada municipi hi està d'acord.

Més coses. Avui al Centre d'Atenció Primària de Falset s'hi organitza de nou una sessió per fer donacions de sang. Per tots els veïns que hi vulguin anar, sàpiquen que ho podran fet entre dos quarts de sis i dos quarts de deu de la nit.

Canviem de tema sense canviar de lloc. La Banda de Música Vila de Falset farà aquest estiu que ve un nou intercanvi musical amb la banda del poble d'Arafo, a Tenerife. El viatge s'organitzarà per la primera setmana d'agost d'enguany, mentre que els membres d'aquesta banda canària vindran a Falset l'any que ve.

No és la primera vegada que la banda falsetana fa aquest tipus d'intercanvi cultural. Anys enrere va organitzar-se aquesta mateixa activitat amb un poble de Galícia, així com un d'Alemanya i Txèquia.

Fem un repàs ara de les activitats i previsions per aquests propers quatre dies, que per la majoria són unes vacances.

D'entrada, els avancem les pel·lícules que es projectaran aquests dies al Teatre l'Artesana. Per començar, es podrà veure l'última pel·lícula de la trilogia "El senyor dels anells: el retorn del rei", avui a dos quarts d'onze de la nit, demà divendres a les sis de la tarda i dissabte a partir de les set de la tarda.

Després, el divendres a les dotze del migdia es projectarà la pel·lícula de dibuixos animats "El Cid". I finalment, dissabte, a dos quarts d'onze de la nit, es podrà veure la comèdia "Hasta que la muerte los separe".

I encara a l'Artesana, diumenge, a les set de la tarda, la companyia El Musical més Petit presenta el seu espectacle "De l'òpera al musical", que va ser creat l'any 1996. La companyia està formada per actors i cantants joves que treballens tots els estils de música.

I deixem el cinema, la música i el teatre per proposar-los una sortida. A Cornudella, l'empresa Montsant Natura ha preparat per aquesta Setmana Santa una sèrie de sortides per la nostra comarca. Es tracta d'un cicle d'activitats que compta amb el suport de l'organisme Parc Natural del Montsant i que té com a objectiu donar a conèixer la zona. El dia 11 d'abril, Dilluns de Pasqua, es farà una altra ruta senderista, 'Cornudella-Cornudella', que seguirà el següent itinerari: Ermita de Sant Joan del Codolar, Grau dels Tres Esgraons, Roca Corbatera, Pas del Gat,Cova del Meloner, Cova Santa, Grau de Montsant i Sant Joan. Les inscripcions s'acaben dissabte dia 10 i per a més informació podeu trucar al 977821313

Per acabar, els expliquem que demà divendres s'inaugura una exposició sota el títol "El Molar, cent anys de música" a la casa pairal de Cal Senyé del Molar. La mostra, organitzada pel Centre Obrer i Recreatiu del Molar juntament amb el Centre d'Estudis del Priorat, és un recull d'instruments, partitures i mètodes, entre altres coses, on els visitants podran conèixer als músics més nostrats, tot transportant-los als Balls de Plaça, Processons, Concerts Vermut i assaigs, i en definitiva, a la vida festiva dels pobles del Priorat al llarg del temps.

Aquesta exposició s'inclou dins les Jornades Culturals organitzades pel Centre Obrer, i estarà oberta fins diumenge de pasqua.

De moment és tot el que els podem oferir. Tornarem amb més informació el dimarts que ve.

Publicitat