Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí de Ràdio Falset que avui comencem amb una informació de serveis.

La carretera T702 entre Escaladei i la Vilella Alta estarà tallada fins el proper 13 d'abril per una esllavissada que es va produir ahir a la matinada. Segons ha informat el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, entrarà en funcionament un desviament provisional del trànsit per garantir la mobilitat dels usuaris. L'itinerari alternatiu, entre la Vilella Baixa i Torroja del Priorat, es pot fer per les carreteres T-710 i T-711.

Canviem de tema. L'alcalde de Marçà, Joan Francesc Piqué va participar aquest cap de setmana a l'espai-tertúlia "L'hora del vermut" del magazine "la Finestra" que li va permetre comentar alguns temes d'actualitat, excepte el més destacat de tots com és la futura variant de falset i el fet que no s'hagi previst un accés directe de marçà a aquesta variant. Piqué va suggerir que li agradaria parlar d'aquest projecte en el marc de la ràdio juntament amb l'alcalde de Falset, Jaume Domènech.

Recordem que l'ajuntament de Marçà està disposat a donar el seu vist-i-plau inicial a la construcció de la variant de Falset, sempre que el ministeri de foment es comprometi a construir un accés des de marçà en una segona fase. L'objectiu és evitar haver de traslladar-se fins a la capital del priorat per incorporar-se a la carretera. En el projecte presentat l'any passat, foment va fer desaparèixer l'accés inicialment previst, fet que va aixecar algunes protestes a Marçà. Per això que el seu alcalde, així com el de falset, i esquerra republicana van decidit demanar conjuntament la incorporació de l'accés de marça a la variant de Falset.

En un altre ordre de coses, Joan Francesc Piqué va referir-se també a altres assumptes. Com per exemple que el proper 30 d'abril es procedirà a fer la presentació oficial dels membres que formaran part del Consorci de la Serra de Llebaria. Una presentació que podria comptar amb la presència del conseller de Medi Ambient, Salvador Milà. El consorci està format per 6 pobles que estan afectats pel pla d'espais naturals. Aquest municipis són la Torre de Fontaubella, Marçà i Capçanes, pel que fa al Priorat, Pratdip i Colldejou, del Baix Camp, i Tivissa de la Ribera d'Ebre.

Piqué va anunciar dues cites per aquest mes d'abril, de les que els esperem poder-los oferir més informació. Per una banda, el proper 24 d'abril s'espera que l'historiador Paul Preston vagi a Marçà per invitació de l'entitat "No jubilem la memòria" que treballa per mantenir viu el record de les Brigades Internacionals i la Guerra Civil espanyola. L'altra proposta és la primera fira d'artesania que es farà al poble el dia 29 de maig. Piqué es va mostrar excitat per aquesta fira en la que han estat treballant des de l'any passat.

Més coses. Unió de Pagesos té previst reunir-se avui amb el director general de Desenvolupament Rural, Jordi William, per concretar com es farà el pagament dels ajuts als afectats per les gelades del desembre de 2001. En funció del resultat d'aquesta reunió, el sindicat decidirà avui en assemblea si cal reprendre les mobilitzacions per exigir una solució definitiva per als pagesos afectats, que fa més de dos anys que esperen els ajuts promesos. L'assemblea es farà a dos quarts de deu de la nit a la Llar del Productor de Castelldans.

I acabem amb una proposta per avui. El local de l'Associació de Dones de la Quartera acull avui una xerrada-introducció sobre el zen i els aspectes psicològics de l pràctica del zazen, que anirà a càrrec de Raimon Taizen. L'acte començarà a dos quarts de vuit del vespre i hi col·laboren ràdio Falset i l'ajuntament del municipi.

I a Cornudella, l'empresa Montsant Natura iniciarà la propera Setmana Santa una sèrie de sortides per la nostra comarca. Es tracta d'un cicle d'activitats que compta amb el suport de l'organisme Parc Natural del Montsant i que té com a objectiu donar a conèixer la zona. El dia 11 d'abril, Dilluns de Pasqua, es farà una altra ruta senderista, 'Cornudella-Cornudella', que seguirà el següent itinerari: Ermita de Sant Joan del Codolar, Grau dels Tres Esgraons, Roca Corbatera, Pas del Gat,Cova del Meloner, Cova Santa, Grau de Montsant i Sant Joan.

Altres sortides previstes per aquesta setmana són les que organitza Catsud. Primer de tot cal dir que les inscripcions per anar a aquestes excursions s'acaben demà. Pel divendres 9 d'abril, es farà una excursió per la Terra Alta, visitant el santuari de la Fontcalda i caminant per la Via Verda. El dissabte es pot optar per una excursió organitzada sota el nom de Bandolers al Priorat, que constarà d'una pujada a la Figuera tot sentint històries sobre bandolers. Finalment dilluns, dia de la Mona, es proposa anar a la Serra de Santa Marina i el poble de Pratdip. Per a més informació podeu trucar al telèfon 626 68 49 17 .

De moment això és tot. Gràcies per la seva atenció

Publicitat