Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

El temporal de pluja i vent que va afectar ahir les nostres comarques, es va fer notar especialment a Falset, on des de les quatre fins les vuit de la tarda, gran part del poble va quedar-se sense subministrament elèctric. Passades les vuit de la tarda va tornar la llum, però van succeïr-se alguns talls puntuals d'electricitat. El mal temps també ha afectat en menor mesura la carretera N420, on en alguns punts s'hi podia observar la presència de pedres. Els demanem doncs que condueixin amb precaució.

Més coses. L'Ajuntament de Falset i la Universitat Internacional de Catalunya signaran un conveni de col·laboració dins de l'àmbit de la cultura del vi. Segons l'alcalde, Jaume Domènech, es tracta d'un acord «de bones intencions per intentar impulsar actuacions positives». En concret, es tracta de posar els actius del consistori al servei de la universitat privada i, alhora, els de la institució acadèmica al servei dels interessos de l'Ajuntament. Domènech assenyala com a possibles exemples de la futura relació el desenvolupament de cursos, jornades o seminaris relacionats amb el món del vi.

Per la seva banda, el secretari del Campus Tortosa d'aquesta universitat, especialitzat en indústria agrària i alimentària, Joaquim Vallès, assegura que es tracta d'un conveni «molt general» que inclourà dos grans eixos: formació i investigació a través de projectes on podran intervenir qualsevol dels departaments de la universitat. A parer seu, «el conveni ens permetrà treballar més àmpliament» sobretot els aspectes relacionats amb la cultura del vi al Priorat. De fet, l'enologia i les pràctiques dels viticultors ja fa temps que són matèria d'estudi per part de l'escola universitària de Tortosa, sobretot pel que fa a les explotacions de la Terra Alta. L'acord, que ja compta amb el suport dels òrgans de govern del consistori i de la universitat, es materialitzarà després de Setmana Santa.

I a Cornudella, l'empresa Montsant Natura iniciarà la propera Setmana Santa una sèrie de sortides per la nostra comarca. Es tracta d'un cicle d'activitats que compta amb el suport de l'organisme Parc Natural del Montsant i que té com a objectiu donar a conèixer la zona. En properes edicions els donarem més detalls sobre aquestes excursions que tindran lloc diumenge que ve i el dia 11 d'abril.

Els parlem d'una altra iniciativa que ha de beneficiar el sector de l'hosteleria a la demarcació de Tarragona. Prop de 300 hotels i cases rurals de la província es podran beneficiar d'un pla d'innovació tecnològica, impulsat pel Ministeri d'Economia, que permetrà crear pàgines web de promoció de l'establiment de forma gratuïta. El seu objectiu és impulsar la utilització de las noves tecnologies de la informació com a canal de promoció i comercialització dels hotels i cases rurals.

El pla, que té un pressupost d'un milió 300mil euros, preveu oferir al sector de l'allotjament la creació de la seva pròpia web, on s'inclouran textos descriptius de les seves instal·lacions, serveis i entorn, cinc fotografies, informació de tarifes i plans d'accés per facilitar la localització al visitant. També s'instal·larà dues bústies de correu electrònic amb domini propi i les eines necessàries per a poder actualitzar de forma periòdica els seus continguts. A més, el personal de cada establiment serà format per a poder gestionar els continguts de la seva pròpia pàgina i actualitzar la informació.

S'espera que amb aquesta iniciativa que es portarà a terme fins l'any 2005, es puguin crear unes 4.500 pàgines web per hotels, i aconseguir que el 75% del sector de l'allotjament de tot l'Estat Espanyol tingui presència destacada a Internet.

I tanquem amb un apunt cultural. Flix va iniciar el passat cap de setmana la quinzena edició de la Primavera Musical. En aquesta edició es proposen actuacions de pop, jazz, caramelles, música clàssica i espectacles infantils. El cicle, que es desenvoluparà al llarg de tres mesos, ofereix per avui l'espectacle infantil de Xarop de Canya i la conferència concert "Aprenent a escoltar".

De moment això és tot. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat