Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

Els consells comarcals del Priorat i la Ribera d'Ebre han exigit a Renfe que mantingui els serveis i les infraestructures de la línia ferroviària de Madrid - Casp - Barcelona. Des del Priorat, el Consell d'Alcaldes ha aprovat una altra moció que reclama a Renfe una millora en el servei amb més inversions. Per la seva banda, el Consell de la Ribera ha aprovat una altra moció en aquest sentit. Tant des del Priorat com des de la Ribera, s'ha demanat als ajuntaments que secundin els acords.

Des del consell comarcal prioratí ha criticat en un manifest fet públic aquesta setmana, el que ja fa massa anys que es registren continus tancaments d'estacions, de baixadors i de jubilacions de personal, que han provocat la pèrdua de qualitat del servei públic i la reducció del nombre de trens que passen per la zona.

En definitiva, es demana millores, més trens, més serveis bàsics, més informació i més màquines expenedores de bitllets; és a dir, més inversions que prioritzin la línia Reus-Saragossa.

S'espera que els consells de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Baix Camp, s'adhereixin al manifest.

Un altre fet a destacar és la visita aquesta setmana del delegat del govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, a Falset. Segons informa el diari El Punt, Sabater s'ha entrevistat amb l'alcalde en una trobada en què s'han tractat projectes actuals i de futur, com ara la biblioteca comarcal, que està pendent de l'arribada de mobiliari, la industrialització, la variant de l'N-420 o el centre d'interpretació del vi previst al castell de la capital. Segons Domènech, el delegat li ha transmès la voluntat del nou govern català de buscar el màxim reequilibri territorial amb el món rural i d'interior, i en concret amb el Priorat.

I a Cornudella de Montsant, ja s'han iniciat les obres per convertir l'esplanada que hi ha darrere del Celler Cooperatiu, en un aparcament per vehicles. L'espai es condicionarà amb asfalt, es delimitaran les places d'aparcament, es plantaran arbres i s'instal·laran punts de llum. Es preveu que amb aquest nou equipament es faciliti l'estacionament dels vehicles al poble. Aquests últims anys, l'increment de població i les característiques dels carrers han provocat certs problemes per aparcar.

Anem a la Terra Alta , on el president del Parlament, Ernest Benach, clourà avui la Cinquena Jornada d'Ocupació i Desenvolupament Rural que té lloc al Casal Municipal de la Fatarella. La Jornada analitza temes com el desenvolupament rural sostenible, l'ús de les TIC com a suport a l'activitat formativa i de recerca o l'agroindústria al segle XXI.

Benach, també serà a Flix diumenge per presidir l'acte de concessió del Premi Sirga d'Or 2002 a l'escriptor Andreu Carranza. Un acte que acabarà amb un breu concert a càrrec de l'Orquestra de Cambra de l'Escola Municipal de Música de Flix.

La Sirga d'Or, és un guardó honorífic que es lliura cada dos anys a una persona i a una entitat de la comarca que s'hagi distingit per la seva trajectòria en defensa dels valors de la Ribera d'Ebre. El Centre d'Estudis de la Ribera selecciona el guanyador i el president del consell comarcal el lliura.

I per aquest cap de setmana tenim algunes propostes bastant diverses. Per una banda, al teatre l'Artesana de Falset, avui a dos quarts d'onze de la nit es projecte Carmen. I diumenge, a dos quarts de vuit del vespre, es podrà veure "La mansión encantada".

Per demà dissabte, els proposem una xerrada sobre els camps de concentració nazis i la projecció del documental « Nit i Boira » que tracta de les SS. L'acte tindrà lloc a la sala d'actes de l'ajuntament de Porrera a partir de dos quarts de vuit del vespre. La xerrada anirà a càrrec d'Enric Marco, deportat de Mauthausen i membre de l'Amical de Mauthausen.

L'acte l'organitza la regidoria de cultura de l'ajuntament de Porrera.

I per diumenge, ens fem ressò de la concentració Tuning Vila de Marçà on s'hi esperen un centenar de vehicles. La concentració es farà per la zona del camp de futbol del poble. L'organització lliurarà premis per mèrits com el cotxe més original i espectacular, al tub d'escapament més sorollós, la millor decoració d'un motor o la millor llanta, entre altres coses.

I acabem amb la cita setmana amb el Falset esportiu, que diumenge es desplaça fins a Porrera per enfrontar-se a l'equip local.

De moment això és tot. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat