Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu.

Comencem l'espai explicant-los que segons hem sabut, l'ajuntament de Falset celebra avui un nou ple. De moment, no tenim coneixement dels continguts de l'ordre del dia, però esperem que en properes edicions els en poguem infomar.

Canviem de tema. La Plataforma per la defensa del patrimoni natural del Priorat ha enviat una carta oberta a l'alcalde de la Morera de Montsant, Josep Miró, demanant-li que no instal·li una minicentral eòlica. La Plataforma creu que seria més pràctic instal·lar plaques solars per estalviar-se diners i no malmetre el Parc Natrual del Montsant.

Tot i que d'entrada, l'organització ecologista elogia el fet que l'alcalde vulgui potenciar el desenvolupament sostenible al municipi, fa algunes observacions a la iniciativa de Miró. Com per exemple, es posa en dubte que es recuperi la inversió de la instal·lació ja que la central només permetri cobrir la demanda de la Morera. També es planteja si és legal que l'ajuntament de la Morera pugui genera electricitat amb els sesu recursos i vendre els excedents. Finalment, des de la plataforma es vol saber quines dimensions tindran els aerogeneradors i on s'instal·laran respecte el parc natural del Montsant.

L'organisme proposa la instal·lació de plaques solars, com a alternativa a la central eòlica. La inversió no seria tan forta, no implicaria infraestructures importants i, en aquest cas, es subministraria energia directament a les cases, i per últim, però no per això menys important, no es malmetria el paisatge del municipi que es troba al mig del Parc Natural del Montsant.

I acabem amb un recordatori. El centre cultural La Unió de Torroja del Priorat ha convocat els Jocs Florals d'enguany, que es lliuraran el proper 8 de maig. Els interessats han de saber que el termini per presentar els treballs a qualsevol de les quatre modalitats del premi finalitza el dia 3 d'abril. El jurat del certamen literari estarà format per Xavier Bru de Sala, Carles Figuerola, Jaume Nolla, Josep Sánchez Cervelló i José Enrique Martínez Lapuente.

I per ara ho hem de deixar aquí. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat