Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al nostre butlletí informatiu.

192 morts i 1427 ferits. Aquest era el balanç de víctimes, a última hora d'ahir, dels atemptats perpetrats ahir a la ciutat de Madrid. Tot i la distància, ens toca de prop. És per això, per condemnar aquests fets, que l'ajuntament de Falset ha convocat una aturada de 5 minuts per avui a la una del migdia a la plaça de la Quartera. Ràdio Falset convida als seus oïents a assistir a la concentració i a la una del migdia aturarà la seva programació per tal de adherir-se a l'aturada de rebuig dels atemptats.

Durant la jornada d'ahir van fer-se públics nombrosos missatges de rebuig. Entre ells, el del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre que va manifestar la més enèrgica condemna pels atemptats i va mostrar públicament la solidaritat de la institució comarcal vers les víctimes i els seus familiars.

El Consell riberenc va fer una crida a tots els ciutadans, les empreses, els sindicats, els treballadors, els comerciants i els professionals de la comarca perquè s'afegeixin a aquesta expressió unànime de dol i de solidaritat amb les víctimes, i participin als diferents actes de condemna unitaris que s'han convocat.

Entre els actes a destacar, hi ha el que han convocat el Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, les institucions locals i comarcals del territori, les institucions i organitzacions empresarials i sindicals, i els partits polítics. Es tracta d'una manifestació unitària de les Terres de l'Ebre a Tortosa per rebutjar i condemnar l'atemptat i que sortirà de la plaça del Carrilet a les 19.00

A banda d'això, a les dotze del migdia, els sindicats han convocat a totes les empreses a una aturada d'un quart d'hora a partir de les dotze del migdia

La gravetat dels fets va fer que tots els partits polítics suspenguessin ahir tots els actes relacionats amb la campanya electoral per les eleccions que recordem, se celebren el proper diumenge. Els recordem que com és habitual, Ràdio Falset els oferirà diumenge a partir de les nou de la nit, un programa especial sobre les eleccions en el que es facilitaran les dades d'escrutini de Falset i la resta de la comarca.

Canviem de tema. La Plataforma per la Defensa del Patrimoni Natural del Priorat han denunciat que l'ajuntament de Duesaigües i l'empresa Esburg no acaten l'ordre de la delegació de Medi Ambient de paralització de les obres al collet dels Feixos per fer-hi un parc eòlic. L'empresa segueix treballant i a hores d'ara ja és visible l'evolució de les obres.

 

Foto: Plataforma Defensa Patrimoni Natural Priorat

La plataforma ha denunciat els fets al departament de Medi Ambient de la Generalitat.

Obrim el bloc de les activitats previstes per aquest cap de setmana a les nostres comarques.

Comencem amb les sessions de cinema de l'Artesana. Avui a dos quarts d'onze es projectarà la pel·lícula Diablo, i diumenge a dos quarts de vuit del vespre es podrà veure l'oscaritzada "Master and Commander".

Per exemple, avui a la Societat Obrera de Móra d'Ebre, se celebre el Torneig d'Escacs de Móra, entre les 7 i les 9 del vespre.

Dissabte, l'entitat Marçà Cultura organitza una xerrada sobre cuina al Casal Municipal de Cultura de Marçà. La xerrada anirà a càrrec de Mariona Quadrada, cuinera i filòloga autora de diversos llibres culinaris. La cita es a les vuit de la tarda i hi pot assistir tothom que vulgui

I diumenge, Ulldemolins celebra la seva 23a diada gastronòmica de la Truita amb Suc.

 

La festa començarà a les nou del matí al poliesportiu amb un esmorzar amb música. A més de missa a la parròquia, també es farà una demostració de l'elaboració d'aquest plat. A continuació, el jurat escollirà la truita més saborosa i la més ben guarnida i els assistents podran degustar les truites. La jornada acabarà a les quatre de la tarda al local social amb més música.

I acabem recordant-los el partit que el Falset Esportiu juga diumenge. L'equip es deplaça fins al camp municipal de La Riba per enfrontar-se a l'equip local.

Per ara això és tot. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat