Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

L'ajuntament de Falset va clausurar dilluns l'abocador de la carretera de Bellmunt, on s'hi llençaven runes i deixalles i que en els darrers temps ja havia assolit nivells de saturació.

L'alternativa a aquest abocador és la finca que ha comprat el consistori a la partida "esplanes" i s'ha posat a disposició de l'empresa "Gestora de runes SA.", que té participació de la administració, i que es dedica a acondicionar els llocs adients, i controlar els abocaments. En breu, la finca ja estarà preparada perquè els usuaris hi puguin llençar runa exclusivament. Res de brossa diversa, fustes, ferros o un altre tipus de residu. Els materials s'hauran de triar i portar-los a l'espai de transferència de la carretera de Porrera, i a l'espera que el Consell Comarcal posi finalment en marxa la deixalleria comarcal.

L'abocador de runes, es troba situat al camí de les antigues escombraries, a 1km i mig de la finca coneguda com "del Sol", i es troba perfectament indicat.

I no deixem el tema del residus perquè avui, la regidoria de Medi Ambient ha organitzat una xerrada al teatre l'Artesana de Falset a les vuit del vespre, per parlar de la recollida selectiva al municipi que es va posar en marxa a finals de l'any passat. La xerrada anirà càrrec d'un educador de l'empresa Hèlix. La regidora de Medi Ambient Maite Navarro ens ha avançat alguns del continguts que es tractaran a l'acte.

 

Ara per ara, la recollida selectiva a Falset se centra en la presència dels contenedors grocs, distribuïts pel poble, que serveixen per llençar-hi única i exclusivament els bricks, els envasos de vidre i els plàstics. De tota manera, properament es preveu posar en marxa la recollida porta a porta de tot allò que no és brossa orgànica. Així, per exemple, un dia de la setmana es recollirà plàstic, un altre cartró, entre d'altres coses.

Des de la regidoria de Medi Ambient fa bon balanç de l'ús que s'ha fet fins ara dels contenidors grocs. De fet es buiden un cop per setmana. Però també es detecta que hi ha molts vilatans que encara no en fan ús, i per altra banda, han sorgit dubtes sobre quina mena d'envasos cal llençar a aquests contenidors. És per això que la xerrada d'avui, permetrà entre altres coses, donar una informació més complerta sobre aquest servei municipal i aclarir qualsevol dubte sobre el tema.

Abordem ja alguns assumptes relacionats amb la política. Avui dimecres, el president del Parlament, Ernest Benach, rebrà en audiència alcaldes i regidors dels municipis catalans que són caps de comarca i que tenen menys de 7.000 habitants. La trobada permetrà que aquest lliurin al Parlament un manifest en què exposen la situació dels serveis municipals i supramunicipals d'aquests municipis i fan diferents peticions al Govern de la Generalitat.

A l'audiència hi assistiran l'alcalde de Gandesa, Miquel Aubà i l'alcalde de Mora d'Ebre, Josep Solé, entre altres.

I en un altre nivell, la campanya electoral va exhaurint les seves hores abans de les eleccions del 14 de març. Fem un repàs dels actes previstos per avui.

A les 12 del migdia, els candidats de l'Entesa Lluís Aragonès i Ramon Aleu visitaran l'Ajuntament de Móra d'Ebre i la seu del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

A les vuit del vespre, s'organitza un acte d'ERC a la casa de Cultura de Tivissa, amb Lluís Martín i Joan Baptista Montagut.

I finalment, a les deu de la nit, el casal municipal de Rasquera serà l'escenari d'un acte que comptarà amb la presència del president del Consell Comarcal de la Ribera, Pere Muñoz, i Joan Baptista Montagut

Continuem amb dues xerrades més que estan previstes per avui.

A la sala de l'escola de Falset, a les set del vespre, s'ha organitzat una xerrada sobre la importància de la prevenció i promoció de la salut pel que fa al tema dels trastorns de conducta alimentària, que poden derivar en anorèxia o bulímia. Així, des del Cap de Falset, es portaran a terme un conjunt d'actuacions encaminades a la prevenció d'aquests trastorns, adreçades a pares, equip docent i alumnes.

I a l'IES de Flix, i en el marc del cicle "Eduquem els nostres fills" se celebra ua xerra sobre la llibertat responsable, que anirà a càrrec del Servei d'Atenció Familiar. L'acte està previst que comenci a dos quarts de set de la tarda.

I acabem parlant de la nostra emissora. Més concretament, d'un programa que s'estrena avui a la nostra programació. Esteve Pi conduïrà l'espai titulat "Cita amb el jazz" i amb el que es pretén introduir als nostres oients a aquest estil de música i trencar amb el tòpic que diu que és difícil disfrutar-ne. El programa s'emetrà dimecres entre les deu de la nit fins a dos quarts de dotze, i dissabtes, de dos quarts de tres a les quatre de la tarda.

De moment això és tot. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat