Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

La Diputació de Tarragona ha donat per finalitzades les obres d'acondicionament de l'accés des de la carretera T702 al municipi d'Escaladei, amb una inversió total de gairebé 285mil euros i amb un termini d'execució de 8 mesos.

Responent a la demanda de l'Ajuntament de la Morera de Montsant, amb aquest projecte s'ha ampliat el pont sobre el barranc de l'horta que dóna accés al poble, passant dels 4 als 8 metres d'amplada actuals. A més, s'han aplacat de pedra tots els elements de l'arc i els murs laterals afectats per l'eixamplament, de manera que han quedat amb l'aspecte original.

També s'ha fet un reforç del ferm del tram que va des de la carretera fins al nucli urbà, i part del ramal que va des d'Escaladei a les restes del monestir de la Cartoixa.

Les obres, projectades i dirigides pels serveis tècnics de la Diputació de Tarragona, han previst també la col·locació de proteccions als suports de les barreres de seguretat per a la protecció dels usuaris de les motocicletes en cas de caiguda i s'han complementat amb la senyalització i reposició dels serveis existents.

Canviem de tema. Ahir a Barcelona, la fira Alimentaria va obrir les seves portes, que com cada any compta amb la presència dels vins del Priorat. Així, la Cooperativa Agrícola Falset-Marçà compta amb un stand propi per presentar els seus productes en aquest certamen que reuneix el sector de l'alimentació a nivell mundial.

I en un altre stand de la fira, el de l'Institut Català de la Vinya i del Vi avui s'hi presenta el llibre "Montsant. La sierra de los contrastes" que ha editat l'Editorial Montflorit amb la col·laboració del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Montsant. La presentació anirà a càrrec de l'escriptor Ignasi Riera que ha fet el pròleg del llibre, i el presidirà Joan Aguado, director general de l'INCAVI.

I Alimentària serà també el marc de presentació d'un grup de nou elaboradors de vi de la DO Priorat que s'han unit sota el nom "Petits Cellers del Priorat". D'aquesta manera, i des de l'stand de l'INCAVI, ofereixen una cata dels seus vins.. Segons el seu portaveu, Josep Garriga, l'objectiu d'aquest grup de viticultors que es va crear l'any passat és «unificar esforços de compra», compartir recursos i desenvolupar activitats de promoció dels seus productes a través de mostres i fires al país i també a l'estranger. Tot i que el grup compta amb nou productors, no es descarta que a la llarga s'amplii el nombre d'aquests.

Garriga defineix les empreses associades per la seva petita producció «de molta qualitat», en alguns casos també ecològica. En total, embotellen cap a 10.000 ampolles anuals per cap en un conjunt de 300 barriques, totes de roure francès.

Els embotelladors inclosos en l'associació són el Mas de les Pereres de Poboleda, la Cartoixa de Montsalvat de la Vilella Alta, l'Encastell, Joan Simó i Ardèvol Associats de Porrera, Mas Garrian del Molar, Ripoll Sans i Masdeu i Campos de Gratallops i Rosa Maria Bartolomé de Bellmunt.

 

Anem ara fins a Móra d'Ebre on el seu ajuntament ha aprovat una moció en què es demana a la Generalitat que no concedeixi la llicència d'activitat a la promotora de l'abocador de Tivissa si es demostra que el projecte posa en perill l'aqüífer que hi ha al subsòl. CiU hi ha votat en contra.

Fem ara un repàs dels actes electorals que tenen lloc a les nostres comarques. Ahir, la biblioteca Salvador Estrem i Fa, va acollir un nou acte organitzat per ERC i en el que es va comptar amb la presència de Josep Andreu i Lluís Aragonès.

Segons ens han informat, altres actes d'Esquerra Republicana previstos per avui a la Ribera d'Ebre són els següents. A les vuit del vespre, al Casal Municipal de Móra la Nova, míting amb el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, i el candidat número 3 al Congrés, Joan Baptista Montagut.

Més tard, a les deu de la nit, Lluís Salvadó i Joan Baptista Montagut seran al Casal Municipal de Ginestar.

Tanquem el bloc electoral per passar a recordar-los algunes xerrades que s'han organitzat per demà a Falset.

Per una banda, la regidoria de Medi Ambient ha organitzat una xerrada al teatre l'Artesana de Falset, que començarà a les vuit del vespre, per parlar de la recollida selectiva al municipi que es va posar en marxa a finals de l'any passat. La novetat d'aquest servei fa que la regidoria hagi considerat útil i necessari informar dels canvis en la recollida selectiva de les escombraries. La sessió anirà a càrrec d'un educador de l'empresa hèlix, i permetrà un intercanvi d'idees i dubtes sobre el tema.

I a la sala de l'escola de Falset, a les set del vespre, s'ha organitzat una xerrada sobre la importància de la prevenció i promoció de la salut pel que fa al tema dels trastorns de conducta alimentària, que poden derivar en anorèxia o bulímia. Així, des del Cap de Falset, es portaran a terme un conjunt d'actuacions encaminades a la prevenció d'aquests trastorns, adreçades a pares, equip docent i alumnes.

I acabem recordant-los que avui s'acaba el termini per entregar els treballs pel primer concurs de cartells de la Setmana Santa de Falset. Els aspirants han de presentar un cartell tamany din a-4 amb connotacions de les processons falsetanes i han d'incloure la llegenda "setmana santa 2004" a la proposta. Els participants poden entregar fer arribar els seus treballs a l'oficina de turisme del Consell Comarcal a Falset.

Per ara ho deixem aquí. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat