Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu.

Els camps d'ametllers del Priorat són uns dels més afectats per les gelades registrades aquests últims dies, juntament amb les comarques de l'Alt Camp i la Conca de Barberà. A nivell provincial, el fred ha acabat amb el 90% del conreu al Camp de Tarragona, segons la primera estimació del sindicat Unió de Pagesos. Un total de vuit mil hectàrees. Un problema agreujat pel fet que el 80% dels productors no tenen assegurances per fer front a aquesta situació.

Pel què fa a la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, s'han patit pèrdues d'entre un 80 i un 90% de la collita de fruita dolça. Segons Unió de Pagesos, la cirera ha estat el conreu més afectat, però el responsable comarcal de la fruita dolça del mateix sindicat, Joan Llarch, ha declarat que els conreus més danyats han estat els de préssecs i els de nectarines perquè estaven en procés de floració.

Els parlem ara d'unes altres gelades, les de l'any 2001 que van causar estralls en el sector de l'olivera. La Conselleria d''Agricultura de la Generalitat ha assegurat que farà efectiu abans de l'estiu el pagament de les ajudes als pagesos que contempla el Pla de Recuperació de les oliveres afectades per aquelles gelades. Els ajuts es podran concedir un cop el Parlament hagi aprovat el proper més de juny el pressupost definitiu per al 2004 .

Ens ocupem ara de la futura variant de Falset que està generant certa polèmica a Marçà. L'ajuntament del municipi no descarta mobilitzacions veïnals per reivindicar la inclusió d'un enllaç directe des de la carretera local T-300 a la nova variant. El consistori ha anunciat, a la vegada, la presentació, d'al·legacions al projecte. La nova variant no inclou l'enllaç dissenyat amb anterioritat, que evitaria el pas de veïns de Marçà pel centre de Falset per accedir a la carretera nacional.

Més coses. La junta de govern local del Consell Comarcal del Priorat ha aprovat inicialment la memòria del projecte de pavimentació d'un tram del camí d'accés als dipòsits d'aigua a Cornudella de Montsant, redactada pels Serveis Tècnics de l'ens comarcal. El pressupost de la memòria és de gairebé vint mil euros. El projecte s'exposa al públic a la secretaria del Consell Comarcal del Priorat, situada a Falset, durant trenta dies.

Ens traslladem a les Terres de l'Ebre, perquè el conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Carretero visitarà avui aquesta zona per entrevistar-se amb representants de diferents institucions polítiques i per copsar les inquietuds dels alcaldes de la zona. El conseller es reunirà amb els presidents dels consells comarcals de les Terres de l'Ebre a la seu de la Delegació del Govern. A continuació farà una conferència col·loqui amb el títol "Un nou impuls als ens locals de Catalunya" a la sala d'actes de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa. A l'acte hi assistiran alcaldes i presidents dels consells comarcals de les Terres de l'Ebre.

I acabem amb un bloc dedicat als diferents actes electorals que se celebren avui a les nostres comarques i que s'emmarquen en la campanya per les eleccions generals del 14 de març.

A les 11 del matí, Josep Solé Biosca, candidat al Congrés pel PSC visitarà el mercat de Flix acompanyat d'Òscar Bosch, regidor socialista de Flix, i Pilar Ten, regidora socialista de Rasquera.

I al Teatre la Llanterna de Móra d'Ebre, a dos quarts de deu de la nit, els candidats per Esquerra Republicana Josep Andreu, Lluís Aragonès i Lluís Martín hi celebren un acte que presentarà Joan Baptista Montagut, regidor d'Esquerra i candidat número 3 al Congrés.

Per ara això és tot. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat