Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu.

La Regidoria de Medi Ambient de l'ajuntament de Falset ha convocat una xerrada sobre la recollida selectiva al municipi, que tindrà lloc el proper 10 de març a les 8 del vespre al teatre de l''Artesana. En la reunió informativa es donaran a conèixer els actuals i propers canvis en la recollida selectiva de la brossa. La sessió anirà a càrrec d'un educador/a de l'empresa Hèlix, i permetrà un intercanvi de visions i criteris per aportar solucions als possibles dubtes sobre el tema.

I sobre la futura variant de Falset. L'ajuntament de la localitat té en exposició pública el projecte i tot aquella persona que ho desitgi pot consultar les afectacions d'aquesta nova infraestructura.

Més coses. Unió de Pagesos ha convocat els productors de fruita seca a una assemblea informativa per avui a les 9 del vespre, a la Selva del Camp. El responsable de Fruita Seca del sindicat, Josep Fortuny, i el portaveu del sector, Pere Guinovart explicaran als assistents la situació dels ajuts pendents de cobrament de 2003 i l'aplicació, aquest any, de les ajudes per a l'avellana . L'acte se celebrarà a la Defensa Agrària, de la Selva del Camp.

Els parlem ara d'una detenció que es va produir ahir a Capçanes. La Guàrdia Civil va detenir un veí de Sant Joan Despí per residir en un mas del municipi sense permís. Francisco P.A. de 61 anys és el pressumpte autor d'un delicte d'usurpació d'immoble, hauria residit en una masia de Capçanes (Priorat) sense el permís de la propietària des del 19 de febrer s'hauria negat a marxar quan la propietària li hauria demanat. De moment el detingut ha passat ja a disposició del Jutjat de Falset.

Anem ara fins a Móra d'Ebre. L'ajuntament de la localitat ha signat un conveni de col·laboració amb el Fòrum Barcelona 2004, convertint-se així en municipi col·laborador del Fòrum. Això vol dir que el consistori podrà organitzar actes en relació amb els tres eixos programàtics de l'esdeveniment: les condicions de la pau, el desenvolupament sostenible i la diversitat cultural.

La programació d'actes associats comença el 10 i 11 de juny amb la festa de la Móra Morisca, una celebració que rememora els temps en què la cultura àrab, la cristiana i la jueva convivien pacíficament. Durant dos dies la ciutat vella de la població acull parades d'artesans, espectacles, música al carrer i representacions teatrals que donen caràcter històric i ambient al municipi.

I en la següent informació els parlem d'un aniversari. Les Germanes Vedruna de Falset celebren aquesta setmana els actes del seu 178è aniversari. Així, avui dijous a dos quarts de vuit del vespre a la capella del Carme, se celebra l'eucaristia. I demà divendres, a dos quarts de deu de la nit al mateix recinte, es fa una vetlla de pregària. La comunitat ha expressat la seva voluntat de celebrar aquest aniversari amb tot el poble.

Continuem amb una nova excursió per anar a esquiar a Arinsal, Andorra. L'entitat Amigues del Cafè ha organitzat una esquiada pel diumenge 7 de març a aquestes pistes per un preu de 36 euros. Això inclou el viatge, el forfait i una classe d'esquí. El lloguer de material d'esquí, que és opcional, val 9 euros. Per a inscriure's a aquesta sortida, poden anar a l'Oficina de Joventur del Consell Comarcal del Priorat, als matins, o al Telecentre de Falset, a la tarda.

I acabem amb un recordatori. El dia 9 de març s'acaba el termini per presentar els cartells per participar en el primer concurs de cartes per a la Setmana Santa de Falset. La convocatòria la fa la Congregació de la Purísima Sang de Nostre Senyor Jesús de Falset. Els aspirants han de presentar un cartell tamany Din A-4 amb suport físic amb connotacions de les processons falsetanes. S'accepten tots els estudis i tècniques que han d'incloure de forma obligatòria la llegenda "Setmana Santa 2004" a la proposta. Els treballs es poden entregar a l'Oficina de Turisme del Consell Comarcal a Falset. El premi pel guanyador és de cinquanta euros.

Per ara això és tot. Gràcies per la seva atenció.

 

Publicitat