Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

El partit d'Esquerra Republicana de Catalunya ha subscrit el manifest dels alcaldes del Priorat en el que es reclama una millora de la xarxa ferroviària interior, i que considera una "ridiculesa pressupostària" incoporar l'enllaç directe de Marçà a la futura variant de Falset.

El candidat al Senat per l'Entesa Catalana de Progrés, Lluís Aragonès, ha manifestat que es fa "seu" el manifest dels alcaldes del Priorat, que volen fer extensiu als seus homòlegs de la Ribera d'Ebre. En el document es demanen solucions a la precarietat dels serveis i de l'estructura de la xarxa ferroviària al seu pas per les dues comarques. El grup d'Esquerra al Congrès i l'Entesa al Senat han assegurat que defensaran que l'arribada de l'AVE no suposi un deteriorament encara més gran de les rodalies de Renfe, sinó que cal potenciar-les.

L'estació de Marçà-Falset seria un exemple del mal estat de la línia Reus-Móra-Casp. L'estat de conservació d'aquesta ha generat un pronunciament conjunt dels alcaldes de la comarca. Segons Aragonès, el govern espanyol hauria d'invertir en la millora d'aquesta línia.

Pel què fa a la variant de Falset, Lluís Aragonès va reunir-se dilluns amb l'alcalde de Marçà, Joan Francesc Piqué per tractar aquest assumpte. Després de la trobada, Aragonès va reiterar la seva posició al voltant de la variant de l'N-420 per Falset i l'enllaç directe des de la carretera local T-300. La variant és una obra, llargament reivindicada, que suposarà un cost aproximat de 2.000 milions de les antigues pessetes, i segons Aragonès, és una ridiculesa pressupostària que no s'hi incorpori un accés que pot representar un sobrecost d'uns 100 milions aproximats. L'enllaç evitaria que el trànsit rodat procedent de Marçà hagi d'entrar al centre de Falset per agafar la N420.

De fet, Aragonès s'havia reunit fa unes setmanes amb l'alcalde de Marçà i de Falset, Jaume Domènech, i tots tres van consensuar una demanda: si Foment considera que incoporar l'enllaç a l'actual projecte de la variant comportarà massa retard en les obres, tots dos municipis i ERC exigiran un compromís ministerial d'una data d'execució de l'accés que no superi l'any des de la posada en marxa de la circumval·lació.

Canviem de tema. El Consell Comarcal de la Terra Alta, juntament amb el Consell de la Ribera d'Ebre i l'Ajuntament de Santa Bàrbara, organitzen per al proper dia 11 de març la primera Jornada sobre tecnologies de la informació i de la comunicació als Telecentres de les Terres de l'Ebre, realitzant-se aquest any al Telecentre de la Terra Alta.

Continuem amb esports. El Falset Esportiu ha fitxat un nou jugador per a la seva plantilla fins a final de temporada. Es tracta de Francesc Font, procedent del Gandesa i que abans havia jugat amb l'equip de Móra d'Ebre i el de Batea. Font podria debutar en el derbi que jugaran aquest proper cap de setmana el Falset Esportiu i els Guiamets.

I acabem amb un recordatori que a la vegada és una advertència. Sàpiguen que les revisions de la instal·lació de gas butà les fa l'instal·lador de gas que l'usuari tria, i es fan quan aquest ho sol·licita. Els ho diem perquè de vegades s'han donat casos en què s'ha rebut la visita d'una persona que fa aquesta revisió sense haver-ho demanat.

Per ara això és tot. Moltes gràcies per la seva atenció.

Publicitat