Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu diari de Ràdio Falset.

El Castell de Falset rebrà una subvenció de 150 mil euros del Ministeri de Foment que es destinaran a la seva rehabilitació com a museu i arxiu comarcal. El projecte està inclòs al programa d'intervenció en el patrimoni arquitectònic i les obres públiques que impulsa Foment en col·laboració amb el ministeri d'Educació i Cultura, a càrrec de l'1% cultural.

Aquesta obra està inclosa dins del 'Programa d'Intervenció al Patrimoni Arquitectònic i les obres públiques amb valor patrimonial o històric' del ministeri de Foment. Amb aquest programa s'atenen les necessitats del Patromoni Històric Estatal mitjançant la realització d'obres de conservació, millora, restauració i rehabilitació amb càrrec a l'1% cultural en col.laboració amb el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

Canviem de tema. La Plataforma per la Defensa del Patrimoni Natural del Priorat ha comunicat que el Departament de Medi Ambient ha instat l'Ajuntament de Duesaigües a paralitzar les obres de la central eòlica del Collet dels Feixos. La Generalitat també ha comunicat que 's'iniciarà, d'acord amb les seves competències, les actuacions sandionadores que procedeixin' pels treballs fets per l'empresa Esburg que portava a terme les obres.

Els ecologistes van denunciar que l'impacte sobre el medi que tenen les obres de construcció dels accessos i de les places destinades als aerogeneradors 'és brutal ja que es tracta d'un terreny amb molt de pendent i la construcció de les vies d'accés provoca esllavissades de pedres, de manera que el conjunt de la muntanya ja està irremissiblement malmès'. També van alertar que, en diverses ocasions, 's'havien obert camins que han quedat tallats i abandonats agreujant així la repercussió en el medi'.

La plataforma desconeix quin és el contingut de l'estudi d'impacte ambiental que va autoritzar aquesta central però pensen que 'és innacceptable que una destrossa com aquesta superi cap informe d'impacte ambiental'. Per aquest motiu, van demanar a Medi Ambient que comprovés els fets denunciats i aturés les obres de construcció de la central eòlica del Collet dels Feixos 'fins que no es determini si s'ajusten a les prescripcions de la llicència ambiental', la qual cosa, s'ha complert per part de Medi Ambient.

Els parlem ara d'una iniciativa de l'Ajuntament de Cornudella de Montsant que consisteix en la creació d'un jardí botànic sobre l'antic abocador de runes amb l'objectiu de difondre el patrimoni del Parc Natural del Montsant. En les properes setmanes es donarà inici a la plantació dels primers arbres i arbustos propis del Parc Natural.

Al voltant del jardí, el consistori preveu obrir aquest estiu el nou punt d'informació del Patronat Municipal de Turisme. L'edifici, d'una sola planta, inclourà un espai d'atenció al visitant i una sala annexa on es podran realitzar conferències, projeccions de diapositives i documentals, entre altres activitats. El pressupost global del projecte és d'aproximadament 120.000 euros i inclourà a més del punt d'informació, el jardí botànic amb desnivell per simular la presència de diferents tipus de flora segons l'alçada, un llac artificial, un aparcament i una zona de pícnic i esbarjo.

I a Porrera el grup Independent del consistori, que és la segona força política al municipi i forma part de l'equip de govern, ha mostrat el seu desacord amb l'aprovació inicial del pla urbanístic. Els independents havien demanat al PSC dues setmanes per estudiar l'expedient amb tranquil.litat ja que fins llavors no havia estat possible. La negativa socialista va provocar l'abstenció dels tres regidors en aquest punt. El mateix grup ha volgut aclarir el seu posicionament favorable al plantejament en tràmit però per "honestedat" amb la representació obtinguda, es va optar per l'abstenció.

I anem a la comarca veïna de la Ribera d'Ebre, on el seu consell comarcal celebra avui a les vuit del vespre un ple extraordinari on es preveu l'aprovació de temes com les Bases reguladores de la concessió durant el 2004, de subvencions públiques per al reequilibri territorial comarcal als ajuntaments de la comarca que no poden ser beneficiaris de les subvencions estatals que es destinen a dotacions i inversions en infraestructures derivades de l'aplicació dels plans d'emergència nuclear.

Poden consultar l'ordre del dia del ple a la pàgina web de l'informatiu, www.radiofalset.net.

ORDRE DEL DIA DEL PLE DEL CONSELL COMARCAL DE LA RIBERA D'EBRE

19 de febrer. Sessió extraordinària del Ple del Consell Comarcal

S'ha convocat sessió extraordinària del Ple del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre per al proper dia dijous 19/2/2004, a les 20:00 hores, amb l'ordre del sia següent:

1. Lectura i aprovació de l'acta de la sessió núm. 1/2004, de 15/1/2004.

2. Adjudicació definitiva de l'expedient de contractació de subministrament, instal·lació i posada en funcionament del maquinari i programari informàtic per al desenvolupament del projecte pilot de la comarca de la Ribera d'Ebre EACAT.

3. Adjudicació definitiva de l'expedient de contractació de l'actuació anomenada "Adquisició d'equipament per als serveis municipals de neteja viària".

4. Aprovació de les Bases reguladores de la concessió durant el 2004, de subvencions públiques per al reequilibri territorial comarcal als ajuntaments de la comarca que no poden ser beneficiaris de les subvencions estatals amb destinació a dotacions i inversions en infraestructures derivades de l'aplicació dels plans d'emergència nuclear.

5. Modificació del contracte de concert de prestació de serveis públics entre el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i l'Associació Masos Protectora d'Animals Ribera d'Ebre (AMPARE), per a la protecció dels animals a la comarca de la Ribera d'Ebre.

6. Control i fiscalització de la resta d'òrgans de Govern, I: Decrets de Presidència, Resolucions de Gerència, i actes de les sessions de la Comissió de Govern Comarcal.

7. Control i fiscalització de la resta d'òrgans de Govern, II: Informacions de Presidència.

 

I acabem a Falset. L'associació musical Vila de Falset ha fet públics els canvis que s'han produït en la seva junta directiva, que ha quedat de la següent manera: Ignasi Puxeu, és el president i responsable de la coordinació general de l'associació, Montse Compte, és la sots-presidenta i responsable de les Activitats de l'escola de música, Isabel Pérez, es fa càrrec de la tresoreria i Rosa Poy, és la secretària. Pel què fa als vocals, els seus noms són José Carlos Martínez, Guadelina Vallès, Montse Llop, Marc Borja i Sandra Artiol.

Els càrrecs que han quedat confirmats són els de Josep M. Cots, com a director de l'Escola de Música, Rafel Margalef, com a director de la banda, Josep Enric Peris, director de la Coral i Maria Dolors Vilalta és la cap d'estudis de l'escola.

I acabem aquí el nostre temps dedicat a la informació

Publicitat