Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu.

Reprenem de nou el nostre espai, després d'aquests dies de festa, amb una informació que ens arriba des del Consell Comarcal del Priorat. El ple d'aquest es va aprovar la setmana passada per unanimitat un pressupost de més de quatre milions d'euros per al 2004. El president, Agustí Massip, l'ha qualificat de 'continuïsta ja que estava mig elaborat per l'anterior govern'. Massip ha destacat com a projectes la nova seu del Consell, la Carta del paissatge i el servei als municipis.

El nou pressupost ha augmentat en un 10,5 per cent respecte l'any passat.

Així, el capítol d'inversions de l'any que ve ascendeix a 540mil euros aproximadament. El president comarcal ha destacat que els projectes importants s'iniciaran el 2004 tot i que tindran una continuïtat de cara als propers anys. Entre aquests, destaca la futura seu del Consell Comarcal que s'emplaçarà a l'actual Casa dels Comtes d'Atzara. Un altre pla de futur serà la Carta del Paisatge, un programa que té per objectiu cercar un equilibri entre els plantejaments urbanístics i la sostenibilitat mediambiental. La carta treballarà per unificar el territori des del punt de vista urbanístic i paisatgístic, la qual cosa, també potenciarà el turisme rural de la zona. Escoltem Agustí Massip, president del Consell Comarcal.

D'altres projectes importants es basen en el servei tècnic que el Consell presta als municipis de la comarca. Des de l'ens, també es vol impulsar un pla turístic per potenciar el Priorat com a marca de qualitat, que inclourà tots els productes de la comarca: agraris, gastronòmics i turístics, entre d'altres.

I a Gratallops, l'Ajuntament ha començat a executar les obres d'arranjament i millora dels serveis i pavimentació de l'entrada al poble i a la plaça Piró. Adjudicades a l'empresa Martínez Aragones per un import de 300.000 euros, els treballs han provocat la tallada d'alguns pins de l'entrada del poble les arrels dels quals afectaven l'estructura de les vivendes veïnes. El projecte d'adequació contempla, així mateix, la plantació d'arbres per substituir els primers. Cal dir però, que un pi centenari no ha estat afectat per als treballs de millora. D'altra banda, el consistori també està realitzant les obres de la pista poliesportiva. Aquestes han estat adjudicades mitjançant concurs públic a la mateixa empresa per un valor de 74.663 euros.

Parlem ara d'algunes activitats que s'organitzen aquests dies a la Comarca.. El passat dia 25 de desembre, durant el tradicional ball de quintos de la localitat, es va nomenar Óscar Sánchez, com a nou hereu, i Alba Domènech com a pubilla. El primer fadrí és Rubén Ahumada, i enguany hi ha dos segons fadrins, Guillem López i Sergi Oliveres. I és que en aquesta ocasió només es compta amb quatre nois entre tots els quintos. D'altra banda, la primera fadrina és Laura Capdevila, i dues segones fadrines, Núria Castelló i Montse Blanch.

Ens referim als parcs de Nadal que s'han posat en marxa aquests dies a la nostra comarca. Per començar, avui i demà, el poliesportiu de Falset serà l'escenari del Parc de Nadal organitzat pel Consell Comarcal del Priorat. Destinat als nens i nenes de 2 a 14 anys, el parc inclourà tallers i activitats de bitlles, tir amb arc, ludoteca, maquillatge, tirolina, rocòdrom i escacs. Els pares amb fills de menys edat podran utilitzar el servei de guarderia de dins del recinte. Demà, el parc rebrà la visita del patge reial que recollirà les cartes dels joves prioratins de dos quarts de sis a les set de la tarda. El preu per accedir a les instalálacions és de 4 euros per persona i dia.

 

I un altre parc infantil que va enjegar-se el passat dia 27 i que demà tanca les seves portes és el de Cornudella de Montsant. L'esdeveniment té lloc al Teatre La Renaixença,i està obert entre les onze del matí i la una del migdia i entre les 4 i les vuit de la tarda. Allà, els més menuts hi trobaran activitats i tallers d'inflables, màscares, angelets, diademes, plastelina, maquillatge, o titelles, entre altres coses. El preu d'entrada és de dos euros per dia. Per cert, que coincidint amb el parc de Nadal, la biblioteca de Cornudella organitza una sessió diària de conta-contes, fins demà dimarts, entre les 11 i les 12 del migdia.

I per ara ho deixem aquí. Moltes

Publicitat