Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

Comencem el nostre espai referint-nos a la Plataforma del Patrimoni Natural del Priorat que ha fet pública la seva il·lusió pel pacte tripartit de govern aconseguit entre els tres partits d'esquerres perquè respon a la demanda que s'havia fet a ERC, en nom de la coordinadora de plataformes de les comarques meridionals i el GEPEC, durant el procés de negociació postelectoral.

Dit això, la plataforma demana en el seu comunicat que Esquerra Republicana i Iniciativa assumeixin plenament el compromís "per una nova cultura de l'energia elèctrica" que les dues forces van signar a Tortosa el novembre d'enguany, i que segons la plataforma, ara han de fer extensiu al PSC, per tal que sigui efectiu.

D'altra banda, la plataforma així com la coordinadora de plataformes han fet pública la seva intenció d'establir els mecanismes formals que permetin obrir un canal permanent de diàleg i debat de propostes entre els moviments de defensa del territori i els representants al Parlament i al Govern del país.

I marxem a la Ribera d'Ebre, que properament comptarà amb un consell de sostenibilitat. Els ho expliquem. Es tracta d'un organisme que haurà de possibilitar que les entitats i el consell puguin coordinar-se i treballar plegats en l'àmbit del medi ambient i haurà de ser una eina de democràcia participativa de la societat civil. La creació d'aquest consell va acordar-se el passat divendres, durant la reunió entre el consell comarcal de la Ribera d'Ebre, el Gepec i la Plataforma de la Ribera d'Ebre en què es va parlar del macroabocador de Tivissa. Un altre punt important d'aquesta reunió és la ratificació del consell comarcal de la seva oposició al macroabocador de Tivissa. És per això que el consell demanarà ser part interessada en el projecte del macroabocador. A banda d'això, el consell també té la intenció de reunir-se amb el conseller de Medi Ambient del nou govern de la Generalitat per parlar del macroabocador. Un altre punt aprovat en aquesta reunió, és el compromís de treballar conjuntament per poder assolir un Acord eòlic de la Ribera d'Ebre.

 

Foto: Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Passem a un altre tema. Les residències Cases de Pagès Mas Ardèvol de Falset, ha estat una de les vuit empreses turístiques de Tarragona que aquest cap de setmana van rebre les medalles o diplomes acreditatius del guardó concedit pel el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme en reconeixement al seu esforç i millora del sector.

I sense deixar encara el sector del comerç, segons el diari electrònic Ribera On Line,el president de la Cambra de Tortosa, Valentí Faura, ha tingut accés a un informe del Departament de Política Territorial i Obres Públiques contrari a la incorporació de la Terra Alta i la Ribera D'Ebre, que formen part de la Cambra de Comerç de Reus.

Parlem ara de la setena Fira de Nadal de Móra d'Ebre, que va inaugurar-se dissabte. La fira està instal·lada a la plaça de Dalt, i els alumnes del centre escolar Lluís Vinyas i del col·legi Santa Teresa hi van cantar el seu repertori de nadales. La Unió de Botiguers i altres entitats també col·laboren a la fira, que tindrà una dotzena d'expositors locals i comarcals.

I anem acabant amb una informació de la qual som protagonistes. Divendres passat va celebrar-se una nova assemblea ordinària de l'Associació Cultural per la Creació d'Emissores de Ràdio a Falset en la que es va aprovar, entre altres coses, la nova junta directiva de la ràdio i de la mateixa associació. Els membres de la junta són Albert Cots, president de l'Associació i director de la Ràdio, Joan Borràs, vicepresident i sotsdirector, Sequiel Soldevila, Tresorer, Dolors Sellés com a secretària de l'Associació i els vocals són Rosa Gairal, Núria Borja, Albert Pedrol i Josep Ortí.

I acabem amb el resultat del partit disputat ahir pel Falset Esportiu en camp propi amb el Montroig. L'equip falsetà va vèncer de nou per 3 a 2. El tercer gol el va marcar Toni Ariza a l'últim minut. El Falset compta ara amb 34 punts i continua líder, amb una diferència de sis punts respecte el segon classificat que és precisament el Montroig.

Fins aquí el nostre espai de notícies. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat