Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset

La Generalitat de Catalunya ha decidit traslladar la Zona Escola Rural Baix Priorat , al centre d'ensenyament infantil i de Primària Rossend Giol, de Porrera. La decisió que el centre d'ensenyament infantil i de primària Onze de Setembre, del Masroig deixi de ser la seu de la zona escola rural es farà efectiva el proper curs escolar. El canvi de seu s'explica segons el Diari de Tarragona, per la necessitat d'adequar les estructures educatives a la canviant realitat social i demogràfica.

Els comentem més notícies relatives a altres pobles de la nostra comarca.

L'Ajuntament de Cornudella de Montsant ha aprovat de forma inicial la memòria valorada de la urbanització de l'accés principal al poble. El projecte se sotmet ara a informació pública durant trenta dies. Un termini durant el qual es pot examinar el document i formular les al·legacions pertinents, que s'han de trametre a la secretaria de l'Ajuntament.

D'altra banda, als Guiaments, l'ajuntament ha modificat les partides econòmiques de tres capítols del pressupost corresponent a l'exercici de 2003. Es tracta del capítol de despeses de personal, que té un valor de 4mil euros, de les despeses en béns corrents i serveis, que sumen 20mil euros; i de les inversions reals, amb una partida de 10.000 euros.

Deixem el Priorat, per explicar-los que la gasolinera de Rasquera, anomenada Les Sorts tornarà a obrir la part de la instal·lació que ha estat clausurada durant llarg període de temps. D'aquesta manera es vol evitar que el Tribunal Suprem dicti una sentència que fixaria els terminis i les condicions de la clausura total de la gasolinera i el posterior enderrocament d'aquesta estació de servei. La part clausurada a la que ens referim són el restaurant, dos tancs de gasoil C i un de gasolina eurosúper 95. El conflicte judicial obert arran aquesta benzinera està ara en vies de solució. Un conflicte que va començar ara fa 15 anys quan Joan Pellissa, veí de Rasquera va denunciar davant de la justícia que el propietari de Les Sorts, Joan Josep Farnós, hagués obtingut els permisos per construir una gasolinera a Rasquera, mentre que a ell se li havia denegat el permís per a un projecte semblant.

Ens referim ara a algunes activitats previstes per aquest cap de setmana.

Demà dissabte, Bellmunt del Priorat celebra la festivitat de Santa Llúcia, amb una missa major a les dotze del migdia i amb dos balls a la Sala de l'Euterpe. L'orquestra Volcàn amenitzarà el ball de les set del vespre i el de dos quarts de dotze de la nit.

I des de Móra d'Ebre ens arriba la proposta del teatre La Llanterna, on també demà a les set de la tarda es farà el taller d'audició per adults per aprendre a escoltar música. Per un preu de 8 euros, els participants poden inscriure's a l'Escola de Música i Dansa de Móra.

I encara al Teatre La Llanterna, l diumenge a les sis de la tarda s'hi celebra el segon festival Intantil Per la Solidaritat, amb motiu de La Marató de TV3 que se celebra el mateix dia i que enguany es dedica a les malalties respiratòries cròniques. El preu d'entrada per aquest festival solidari és de sis euros.

I per últim ens referim al partit de futbol que el Falset Esportiu disputa diumenge a la tarda al seu camp contra el Montroig Atlètic.

I acabem per recordar als socis de l'associació cultural per a la creació d'emissores de Ràdio a Falset, que avui a les deu de la nit estan convocats a una nova assemblea general ordinària al Casal de l'Avi. Durant la reunió es presentarà i es preveu l'aprovació de la nova junta a proposta del president. D'altra banda, en l'ordre del dia també consta un punt referit a les relacions amb l'Ajuntament.

I de moment això és tot. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat