Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu.

En un termini de dos anys aproximadament, Falset podria comptar amb 125 nous habitatges al municipi, segons informa el diari El Punt. Es tracta de dos projectes residencials, un dels quals ha començat a construir-se. D'aquesta manera, Falset podria superar la xifra de 2500 habitants per arribar als 3000. De tota manera, el consistori aspira a arribar als 4000 habitants amb els serveis coberts. A més d'aquests habitatges, fa temps que l'Ajuntament de Falset ha destinat un espai, prop del camp de futbol, a l'Institut Català del Sòl per fer-hi pisos de protecció oficial.

Jaume Domènech, alcalde de Falset, ha avançat al rotatiu que Falset té un sostre d'entre 4.000 i 5.000 habitants tenint en compte les característiques i recursos del poble. De moment, per assimilar l'augment de població que poden suposar els nous habitatges ja projectats, l'Ajuntament ja ha adjudicat les obres del Pou de la Torre per solucionar la manca d'aigua.

Una altra problemàtica a superar per Falset és la manca de disponibilitat de sòl urbà. Per això, el consistori treballa per facilitar a les promotores que puguin construir en determinats espais del muicipi. En aquest sentit, s'han aprovat normes subsidiàries, s'han elaborat plans parcials i s'ha contactat amb empreses promotores per potenciar el creixement del poble.

Les dues promotores, , que ja han comprat sòl per construir habitatges i tenen aprovats els seus projectes residencials són Sènia del Padró i la BMV de Reus. Totes dues han presentat projectes en què les cases sòn àmplies però sense gaire alçada, enjardinades i amb zones verdes a l'entorn. De fet, Sènia del padró ja està treballant en els terrenys on d'aquí a uns dos anys hi haurà 55 habitatges, al costat de la seu modernista de la Cooperativa Agrària. El projecte consta de 36 pisos de planta baixa més tres plantes, amb pisos de 2, 3 i 4 dormitoris i també construirà xalets individuals.

Pel que fa BMV de Reus, preveu començar els treballs el mes de gener per edificar 70 habitatges, entre el Teatre de l'Artesana i el Pavelló d'Esports, que estaran a punt el 2005. Aquest complex comptarà amb zones verdes i piscina privada, i els pisos tindran tres plantes, i n'hi haurà de dues, tres i quatre habitacions. També hi haurà un estudi en cada bloc. A finals del 2005 preveuen que estiguin a punt i de moment ja n'hi ha set de venuts i altres d'emparaulats.

Passem a un altre tema. Un total de 130 associacions de veïns de les comarques tarragonines han estat subvencionades aquest any per la Diputació de Tarragona, entre elles, quatre associacions de veïns del Priorat que en total rebran 3.350 euros.

L'ajut forma part de la col·laboració econòmica que realitza la Diputació envers les activitats de promoció i difusió cultural que aquestes entitats veïnals duen a terme. Les concessions, per un total de 187.695 euros, han estat distribuïdes tenint en compte el programa d'activitats presentat per cadascuna de les associacions.

La Diputació de Tarragona, que ha incrementat enguany en gairebé un tretze per cent de mitjana el pressupost destinat a les associacions de veïns, vol possibilitar al màxim la realització de la tasca cultural i cívica que porten a terme aquestes entitats ciutadanes.

Més coses. L'oli de la Cooperativa Cabacés ha rebut el primer premi Romànic Essència que concedeix la cooperativa mixta Agrolés de les Borges Blanques, amb el que es reconeix el millor oli d'oliva. El guardó també consisteix en què l'envasament de l'oli es farà sota la marca Romànic Essència 2003. El segon premi ha estat per la Cooperativa del Camp de la Bisbal de Falset. Pel que fa als accèssits, la Cooperativa d ela Serra d'Almós de Tivissa, també en va rèbrer un .

Agrolés ha reunit aquest cap de setmana als representants de les principals cadenes de distribució espanyoles i d'altres firmes anglosaxones en l'entrega anual del premi al millor oli d'oliva. Al concurs d'enguany s'hi havia presentat 40 mostres de tota Espanya i l'oli guanyador ha destacat per la intensitat del sabor afruitat d'oliva i la presència d'aromes de fruites com la poma i altres hortalisses.

Canviem de tema. Ahir, dia 1 de desembre es va celebrar el Dia Mundial de Lluita contra la Sida. És per això que la oficina de Serveis a la Joventut de la Ribera d'Ebre va organitzar diverses accions informatives i de sensibilització entre els joves de la comarca. Així, es van repartir als comerços de Móra d'Ebre, llaços vermells i el manifest "Estigma i discriminació". A banda d'això també es va muntar una paradeta amb material informatiu de sensibilitació i de prevenció de la malaltia al taulell d'entrada de la seu del Consell Comarcal.

 

Parlem ara del llarg cap de setmana que s'acosta i d'un parell d'excursions que l'organització Catalunya Sud ha preparat al Priorat. Per una banda, pel dissabte 6 de desembre es farà una sortida de dificultat baixa de tres hores i mitja de durada per diversos llocs on hi ha ubicades les mines de Bellmunt del Priorat.

L'altra excursió es farà el diumenge dia 7 de desembre. Aquesta té una durada de 3 hores i es considera també de dificultat baixa. Els excursionistes caminaran entre vinyes i costers de llicorella del Priorat.

Per insciure's a qualsevol d'aquestes dues sortides, cal fer-ho abans del divendres dia 5. Per a més informació poden escriure a l'adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucar al 626.68.49.17.

I avui, acabem amb una informació que com a mínim a nosaltres ens il·lusiona. I és que en un dia com avui, d'ara fa un any començàvem a emetre l'informatiu diari de Ràdio Falset. Setmana rera setmana, amb més o menys constància i amb més o menys encert, hem intentat acostar-los la informació local de les nostres comarques a través d'aquesta freqüència. és per això que volem aprofitar per agraïr a totes aquelles persones, entitats i administracions que ens han facilitat la nostra tasca. Però també volem agraïr molt especialment a totes aquelles persones que ens han escoltat durant tot aquest any i per les quals hem creat aquest espai informatiu.

Així que com cada dia, però avui amb més intenció que en la resta d'ocasions, gràcies per la seva atenció.

 

Publicitat