Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

El Ministeri de Foment ha licitat les obres de rectificació del traçat de la carretera N-420 entre Móra la Nova i Falset al seu pas pel riu Asmà -al terme municipal de Garcia. Es tracta d'un tram de 650 metres de longitud i el seu pressupost de licitació és de tres milions d'euros. El termini màxim d'execució de l'obra són 12 mesos.

La millora d'aquest tram de l'N-420 consisteix en la construcció d'un viaducte de dos carrils de tres metres i mig d'ample cadascun, amb vorals d'un metre i mig. A la sortida del viaducte i en direcció a Móra la Nova es farà un tercer carril per a vehicles lents que enllaçarà amb el que ja hi ha actualment. A més també farà una revegetació i la integració paisatgística de la nova infraestructura. Pel que fa a les expropiacions de terrenys per fer les obres, tenen un pressupost estimat de 17.701 euros.

El traçat de l'N-420 entre Móra la Nova i Falset va ser millorat el 1992, a excepció del pont sobre el riu Asmà. La millora que es va fer en aquesta carretera va provocar un increment de la velocitat dels vehicles, fet que va agreujar el perill potencial existent a la zona de pas del riu Asmà. El pont que hi ha actualment és molt estret i no permet la circulació de dos vehicles en direccions oposades, això lligat a les pendents que hi ha en tots dos sentits de la marxa l'ha convertit en un dels punts negres de la xarxa viària de les Terres de l'Ebre.

L'Ajuntament de Cabacés va fer públic el cap de setmana passat un projecte de construcció d'un local juvenil per tal de donar sortida a una demanda reïterada d'aquests, així com la construcció d'habitatges protegits que, en part, es destinaran a joves del municipi que desitgen independitzar-se o per formar família. L'anunci es va fer en el marc del primer Fòrum de Joves Local de Cabacés que va reunir a una trentena de joves d'entre 12 a 30 anys, amb la participació i suport del tècnic de joventut del Consell Comarcal del Priorat. També es va comptar amb la presència les regidores de joventut i cultura de l'ajuntament de Cabacés. Aquest fòrum és una iniciativa de l'equip municipal per tal de conèixer les necessitats dels joves i dissenyar així unes polítiques juvenils en el marc d'un pla local de joventut.

En aquest primer fòrum, el tècnic de joventut del Consell Comarcal va retratar la situació de la joventut a Catalunya i, particularment, al Priorat i Cabacés, i va explicar els serveis de joventut que existeixen a disposició d'aquest col·lectiu, sobretot a nivell comarcal. També es van tractar temes de convivència municipal, activitats i festes del municipi.

Finalment, es va emplaçar els joves a una propera trobada per tal d'anar concretant iniciatives i idees, exposar projectes més concrets i perfilar la forma de col·laboració i participació dels joves en la vida social del municipi i amb l'ajuntament a l'hora de confeccionar el pla local de joventut de Cabacés.

I acabem el nostre espai informatiu explicant-los que a partir d'avui i fins el dia 24 de novembre, estarà oberta la inscripció a un curs bàsic de català oral per adults, que està obert a persones hispanoparlants, majors de 18 anys o majors 16 anys que no hagin fet l'escolarització obligatòria a Catalunya. És un curs que organitza el Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre que s'estructurarà en dues classes setmanals de vuit del vespres a dos quarts de deu de la nit. Per inscriure's cal anar a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, a Móra.

Per ara això és tot. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat