Informatiu cap de Setmana 02-12-2023

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha presentat algunes esmenes a la llei del vi, que es portarà al congrés dels Diputats per ser aprovada definitivament. La federació està en desacord amb aquesta nova llei en el fet que no sigui obligat que els anomenats "vins de finques" siguin controlats per la Denominació d'Origen de l'àrea on es troben. Els recordem que els "vins finques són una categoria en la que s'inclouen denominacions com el Priorat. Per en Pau Urgell, un dels membres de la Federació, aquesta legislació podria provocar que algunes empreses importants es desmarquessin del control de les DO's. Una altra de les esmenes es presentarà a la creació d'una nova categoria de vins: "els vins de qualitat d'indicació geogràfica". La federació opina que els consumidors no sabran distingir aquesta categoria de les diferents Denominacions d'Origen.

El Centre de Normalització Lingüística de Reus distribuirà pel Priorat i el Baix Camp a les persones i entitats que ho sol·licitin, un cd-rom que inclou programes informàtics en català. Es tracta de programes que s'utilitzen més habitualment com editors de textos, bases de dades, editors gràfics o navegadors per Internet. També ofereix un recull de 1500 termes en anglès i català, i conté correctors ortogràfics de català, castellà, anglès i francès. Aquest és un producte produit per la Generalitat de Catalunya i l'ha elaborat l'entitat Softcatalà, que es dedica a la promoció del català en la informàtica.

Avui aprofitarem per recordar-los algunes de les cites i activitats culturals que es porten a terme a la comarca. Per exemple, fins el pròxim diumenge dia 15, a la sala d'exposicions de la Caixa de Tarragona de Falset, s'hi pot visitar l'exposició de dibuix i escultura Marçà-Giné . Una altra mostra que està oberta al públic, però fins el 5 de gener, és la que es fa al museu Miquel Montagud de Cabassers sota el títol "Un passeig pel paisatge".

D'altra banda, els recordem també que el centre d'estudis falsetans ha posat en marxa la divuitena edició del concurs de fotografia. Els participants poden lliurar els seus treballs entre els dies 18 i 20 de desembre. I el dia 5 de gener, s'entregaran els premis als guanyadors del certamen.

Publicitat