Butlletí informatiu 29-11-2023

Benvinguts al butlletí informatiu de ràdio falset.

Bellmunt, Capçanes, Falset, Gratallops, Porrera o la Torre de Fontaubella són només alguns dels municipis del Priorat que, segons la Plataforma per la Defensa del Territori de Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant, podrien veure's afectats per una Central Tèrmica que l'empresa Gas Natural pretén construir en aquesta zona. És per això que aquesta plataforma ha decidit continuar la recollida de signatures, iniciada ja fa una temporada, per presentar al·legacions davant del departament de Medi Ambient de la Generalitat. A més, s'està organitzant pel pròxim dia 21 de desembre, una concentració davant la seu de gas natural a Barcelona. Segons aquesta entitat, en l'anunci del projecte d'aquesta central generadora d'electricitat, no es tenen en compte els possibles riscos que la central podria representar per la salut dels veïns que viuen en un radi de 25 kilòmetres del lloc escollit per construir-la. D'altra banda, la plataforma considera que no s'ha previst l'impacte mediambiental d'aquest projecte sobre la flora i la fauna de diversos espais naturals pròxims a la zona, i afegeix, entre d'altres punts, que no s'ha tingut en compte el nivell d'acceptació del projecte per part dels veïns de les poblacions d'aquesta zona.

www.geocities.com/plataformvande

El pròxim any se celebraran a l'estat eleccions municipals. En aquest sentit, Esquerra Republicana de Catalunya ha anunciat avui que comarques com el Priorat o el Segrià són les que han registrat un creixement més gran a Catalunya pel que fa al nombre de candidatures per aquests pròxims comicis. De moment, a nivell nacional, la formació compta amb 432 llistes tancades per concórrer a les properes eleccions, fet que suposa 110 candidatures més que en els últims comicis.

I marxem cap a Móra d'Ebre, perquè dilluns a la matinada, la Guàrdia Civil va detenir a un jove de 17 anys, veí de Barcelona que portava a sobre 10 petits envasos que contenien entre 40 i 60 dosi d'èxtasi líquid valorat en uns 600 euros. El menor està acusat d'un delicte contra la salut pública i ha passat a la Fiscalia de Menors, mentre que les diligències del cas les instrueix el jutjat d'instrucció número 1 de Falset .

I acabem el butlletí amb un to lúdic que ens arriba des de Cornudella de Montsant. La setmana passada, els alumnes del col.legi públic Dr. Piñol i Aguadé d'aquesta localitat van començar una activitat extraescolar, promoguda pel centre d'activitats Montsant Natura. Consisteix en una introducció als Esports d'aventura i a les activitats a la natura que es farà cada dues setmanes durant dues hores. El grup d'alumnes, format per set nois i noies, han provat ja de fer escalada, i més endavant aprendran tècniques d'orientació, i practicaran el tir amb arc. També està previst d'introduir els escolars en l'espeologia, el descens de barrancs i les excursions a peu i amb bicicleta, entre d'altres esports.

Fins aquí el nostre butlletí informatiu. Moltes gràcies per la seva atenció.

Publicitat