L’Ajuntament de Falset i la Federació Catalana de Caça segueixen treballant per fer realitat un pla per a la comercialització de la carn de caça. Membres de la nova junta de la FCC es van reunir fa uns dies amb representats de l’Ajuntament per començar a esbossar les línies d’un projecte que, per l’alcalde de Falset, Carlos Brull, comporta diversos avantatges, com garantir el tractament sanitari adequat per a la carn de caça, i permetre que les societats de caçadors de tota la comarca del Priorat puguin donar sortida a la carn de caça major. “Donarem sortida un recurs natural de la nostra comarca, i a més ajudarem a mitigar els efectes que animals, com els senglars o cabirols, causen als conreus de la comarca”, afirma.
La jornada va servir per fer seguiment del treball que s’ha estat duent a terme els últims mesos, per tal d'establir quines són les necessitats per la posada a punt de les instal·lacions. Val a dir que, l'ajuntament cedeix de manera totalment gratuïta l’espai de l’escorxador municipal i els subministraments de llum i aigua. “L’Ajuntament cedirà aquestes instal·lacions perquè aquesta carn es pugui semielaborar i tingui un certificat de les autoritats sanitàries i, així, es pugui comercialitzar”, aclareix l’alcalde.
Així doncs, s'estan elaborant els punts per redactar un conveni de col·laboració amb l'ens municipal, i en el desenvolupament de les diferents fases del projecte, amb l'objectiu de poder comercialitzar la carn de caça. Brull explica que “començarem amb capacitat per a vuit peces de caça major a la setmana i a partir d’aquí mirarem quines millores hem de fer i com ho hem d’articular perquè aquest projecte tingui continuïtat i, qui sap, si més endavant es pot aconseguir un certificat de carn autòctona del Priorat”.