Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Unió de Pagesos estima que la campanya de l’olivera d’enguany patirà una reducció dràstica a les zones d’influència dels pantans de Riudecanyes, Margalef i els Guiamets i a les comarques del Baix Ebre i el Montsià degut a la falta de reg.

Al Priorat, a la Ribera d’Ebre i al Baixa Camp la situació és greu perquè aquest any serà el tercer consecutiu amb una afectació molt important per a la collita d’olives. Els arbres d’aquesta zona han estat molt estressats hídricament, ja que són plantacions de regadiu que depenen de l’aigua dels pantans de Riudecanyes, Margalef i els Guiamets, que continuen completament buits.

L’olivera de regadiu d’aquest àmbit està molt debilitada per afrontar aquests fenòmens climàtics adversos. La floració de l’olivera en la zona dels pantans s’ha assecat; la rapa que hi havia era dèbil i prima i ja anticipava una mala collita si les condicions no milloraven.

Davant d’aquestes circumstàncies i de la greu situació de moltes explotacions, Unió de Pagesos treballarà perquè les administracions articulin mesures extraordinàries i urgents de suport al sector afectat per sequera, com ho va fer l’any passat. El sindicat va aconseguir un ajut per a olivera de secà a tot Catalunya i un ajut per a la zona de Riudecanyes i la reducció de mòduls de l’IRPF per a totes les comarques afectades, petició que mantindrà aquest any.

WhatsApp-Image-2024-06-14-at-10.54.00-1043x500.jpg

Publicitat